Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To φτηνότερο αγγλικό αυτοκίνητο

To φτηνότερο αγγλικό αυτοκίνητο

Ενδιαφέρεστε για ένα μικρό αυτοκίνητο που κοστίζει λιγότερο από... 6.400 ευρώ; Αν ναι, τότε μάλλον θα πρέπει να... μετακομίσετε, αφού η Suzuki σκοπεύει να εξάγει στην Αγγλία το διθέσιο Twin, που είναι το πιο φτηνό αυτοκίνητο της αγγλικής αγοράς.

Ενδιαφέρεστε για ένα μικρό αυτοκίνητο που κοστίζει λιγότερο από… 6.400 ευρώ; Αν ναι, τότε μάλλον θα πρέπει να… μετακομίσετε, αφού η Suzuki σκοπεύει να εξάγει στην Αγγλία το διθέσιο Twin, που είναι το πιο φτηνό αυτοκίνητο της αγγλικής αγοράς.



Ήδη βρίσκονται στη… θάλασσα τα πρώτα μοντέλα και, αν υπάρξει ενδιαφέρον και αποδοχή από το κοινό, τότε οι δίδυμες πωλήσεις θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο. Ωστόσο, το Twin ήδη πωλείται στην ιαπωνική αγορά με τιμή που κυμαίνεται στα 4.000 ευρώ, αλλά εξαιτίας των φόρων και του κόστους μεταφοράς το τελικό κόστος είναι υψηλότερο.



Ακόμα όμως και τα 6.400 ευρώ που θα φτάνει τελικά η τιμή του, είναι αρκετά χαμηλότερη -4.000 ευρώ- από τη βασική έκδοση του Smart Pure, όπως επίσης και 1.800 ευρώ χαμηλότερη από το σημερινό φτηνότερο αυτοκίνητο της αγγλικής αγοράς, το μαλαισιανό Perodua Kelisha.



Επιπρόσθετα το νέο μοντέλο της Suzuki είναι ένα από τα πιο μικρά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, αφού το μήκος του φτάνει τα 2,735 μέτρα, 23,5 εκατοστά περισσότερα από το Smart, από το οποίο όμως είναι ελαφρώς πιο στενό, αφού το πλάτος του Twin φτάνει τα 1,475 μέτρα.



Στο εσωτερικό φυσικά θα μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες, αλλά ο χώρος αποσκευών του είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των περισσότερων supermini. Αν και το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται ώστε να καθίσταται δυνατή η μεταφορά μεγάλων σε όγκο αντικειμένων, η πρακτικότητα του Twin μειώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρίτη πόρτα, αλλά απλώς ανοίγει το πίσω κρύσταλλο.




Αντίθετα από το Smart, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος, ενώ και οι κινητήριοι τροχοί είναι οι μπροστινοί, στους οποίους φτάνουν 44 ίπποι από τον τρικύλινδρο κινητήρα των 660κ.εκ. Πρόκειται για μία εξελιγμένη έκδοση του κινητήρα που τοποθετείται και στο Capuccino roadster, με μέση κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τα 4 λίτρα/100χλμ., ενώ πολύ δύσκολα θα βρεθείτε στο… αυτόφωρο, αφού η τελική ταχύτητα του Twin δεν ξεπερνά τα 125χλμ./ώρα.



Αν επιθυμείτε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση της τάξης των 3 λίτρων/100χλμ. όπως επίσης και ελεύθερη είσοδο στο λονδρέζικο δακτύλιο, υπάρχει υβριδική έκδοση. Για την ώρα το μοναδικό πρόβλημα του Twin αφορά στην ονομασία του, αφού η Renault έχει ήδη κατοχυρώσει το… Twingo και ίσως αναγκαστεί η Suzuki να αλλάξει την ευρωπαϊκή του ονομασία.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024