Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab 9-X Air Concept: Πράσινο μέλλον δίχως οροφή

Saab 9-X Air Concept: Πράσινο μέλλον δίχως οροφή

Την ανοιχτή εκδοχή του πρωτότυπου 9-X θα αποκαλύψει η Saab στο Παρίσι, επενδύοντας για μια ακόμη φορά στην τεχνολογία των εναλλακτικών καυσίμων.

Την διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι επέλεξε η Saab για την παγκόσμια «πρώτη» του εντυπωσιακού και αδιαπραγμάτευτα… οικολογικού 9-X Air Concept.



H σουηδική φίρμα δίνει συνέχεια στην φημολογία που την θέλει να «κατεβαίνει» στην δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων, παρουσιάζοντας μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση συμπαγών διαστάσεων.



Μετά το 9-Χ Biohybrid, το 9-X Air Concept ολοκληρώνει την σχεδιαστική σπουδή των Σουηδών, αποκαλύπτοντας τα βασικά… συστατικά των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.



Το πρωτότυπο Saab διαθέτει υφασμάτινη οροφή και ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης που την αποθηκεύει στο χώρο των αποσκευών.



Οι περιορισμένες διαστάσεις της και ο επίπεδος σχεδιασμός της οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό convertible, αλλά με ένα αυτοκίνητο που θυμίζει τις λιγοστές targa προτάσεις της παγκόσμιας αγοράς.



Κάτω από τις καλοσχεδιασμένες λαμαρίνες του 9-X Air Concept, «κρύβεται» ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.400 κ.εκ., ο οποίος τροφοδοτείται από καύσιμο Ε85 (85% βιοαιθανόλη και 15% βενζίνη).



Η απόδοσή του φτάνει τους 200 ίππους, ενώ οι εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο δεν ξεπερνούν τα 107 γρ./χλμ.



Χάρη στο περιορισμένο βάρος του συνόλου και τη δεδομένη ισχύ του κινητήρα, το πρωτότυπο Saab επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.



Περισσότερες λεπτομέρειες για το 9-Χ Air Concept και την πορεία του προς την παραγωγή αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, όταν και θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του.


auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024