Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση παραγωγής εξετάζει o όμιλος Toyota για το 2009

Μείωση παραγωγής εξετάζει o όμιλος Toyota για το 2009

Στις οκτώ εκατομμύρια μονάδες αναμένεται να ανέλθει η παραγωγή της Toyota για το 2009 -σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό τύπο- από τα 10,4 εκατομμύρια που η ιαπωνική φίρμα είχε ήδη προβλέψει από το 2007, όταν η οικονομική κρίση δεν είχε χτυπήσει την πόρτα των καταναλωτών.

Στη δραστική μείωση της παραγωγής της κατά ένα εκατομμύριο οχήματα για το 2009 πρόκειται να προβεί η Toyota προκειμένου να ανταποκριθεί στη μείωση ζήτησης στις αγορές των ΗΠΑ, Ευρώπης και Ιαπωνίας όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.



Το ιαπωνικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές του, υποστηρίζει ότι …η παραγωγή του ομίλου Toyota, στο σύνολό του (εμπορικά σήματα Toyota, Lexus, Hino και Daihatsu), ενδέχεται να είναι μικρότερη κατά ένα εκατομύριο οχήματα σε σχέση με τη φετινή παραγωγή και να διαμορφωθεί περίπου στα οκτώ εκατομμύρια οχήματα.


Από την πλευρά της, η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei υποστηρίζει ότι η Toyota αναμένει παρατεταμένη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το 2009, ενώ εκτιμά ότι οι πωλήσεις στην ιαπωνική αγορά αυτοκινήτου θα σημειώσουν μηδενική αύξηση τον επόμενο χρόνο.


Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι …για το σύνολο του ομίλου, οι πωλήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να υποχωρήσουν σε επίπεδα κάτω από τα 8,5 εκατομμύρια οχήματα το 2009, σε σύγκριση με περίπου εννέα εκατομμύρια το 2008 και 9,37 εκατομμύρια το 2007.


Σημειώνεται ότι το 2007 η ιαπωνική φίρμα είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος πωλήσεών της για το 2010 θα ανερχόταν στα 10,4 εκατομμύρια μονάδες. Ένας στόχος που θα της επέτρεπε να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία με ετήσιες πωλήσεις άνω των δέκα εκατομμυρίων οχημάτων.

Eν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των στόχων της Toyota για το 2009, περί τα τέλη Δεκεμβρίου, στο δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, τονίζεται ότι …είναι, πλέον, σχεδόν βέβαιο ότι οι φετινές πωλήσεις στα εμπορικά σήματα Toyota και Lexus θα είναι μικρότερες από τις περσινές, καταγράφοντας πτώση για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια και ότι αυτή η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και το 2009.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024