Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες από την General Motors στο Los Angeles

Πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες από την General Motors στο Los Angeles

Η αμερικανική αγορά μπορεί να απέχει χιλιάδες μίλια από την ευρωπαϊκή αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα μοντέλα που κυκλοφορούν στους αχανείς δρόμους της μακρινής ηπείρου δεν ελκύουν το ενδιαφέρον όλων μας.

Η αμερικανική αγορά μπορεί να απέχει χιλιάδες μίλια από την ευρωπαϊκή αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα μοντέλα που κυκλοφορούν στους αχανείς δρόμους της μακρινής ηπείρου δεν ελκύουν το ενδιαφέρον όλων μας.



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην έκθεση αυτοκινήτου στο Los Angeles οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να παρουσιάσουν πρωτότυπα ή νέα μοντέλα. Σε αντίθεση όμως με τις υπόλοιπες που φαίνεται να κρατούν τις εκπλήξεις τους για την έκθεση του Detroit στις αρχές του 2004, η General Motors ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα τεσσάρων ολοκαίνουργιων μοντέλων παραγωγής και ενός concept car.



Το Saab 9-2Χ, το πλησιέστερο στην ευρωπαϊκή τετράτροχη φιλοσοφία μοντέλο που θα παρουσιάσει η GM εκεί, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στις οδούς της γηραιάς ηπείρου καθώς αυτό αποφάσισαν οι ιθύνοντες του αμερικανικού ομίλου, ίσως λόγω των ομοιοτήτων του με το Subaru Impreza.





Στα περίπτερα των Buick και Saturn θα υπάρχουν δύο μεγάλα minivan τα οποία ονομάζονται Terraza και Relay αντίστοιχα. Αν και η εμφάνιση τους παραπέμπει σε αυτή των SUV η κίνηση και στα δύο αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Κάτω από το… καπό τους τοποθετείται V6 κινητήρας 3,5 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.



Ωστόσο, η πιο σημαντική αποκάλυψη για την GM στις ΗΠΑ αφορά στον διάδοχο του Cavalier, το Cobalt, το οποίο καλείται να εκπροσωπήσει την Chevrolet στην κατηγορία των σπορ coupe και sedan αντιμετωπίζοντας αντίστοιχες εκδόσεις των Honda Civic, Ford Focus και Toyota Corolla.

Εντυπωσιακότερο όλων πάντως φαίνεται ότι είναι το νέο concept car με τα διακριτικά Hummer H3T το οποίο βασίζεται στο Colorado της Chevrolet. Αξίζει να σημειωθεί πως τα θηριώδη pick-up υψηλού κυβισμού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους κατοίκους της νέας ηπείρου.



Πηγή: General Motors

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024