Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab 9-3X: Φλερτάροντας με τα SUV

Saab 9-3X: Φλερτάροντας με τα SUV

Το τετρακίνητο και... σκληροτράχηλο 9-3Χ θα αποκαλύψει η Saab στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, προσφέροντας μια ακόμη επιλογή στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

Το αμφιλεγόμενο 9-7X αποτελούσε μέχρι σήμερα τη μοναδική πρόταση της Saab στην κατηγορία των SUV, θέτοντας εκτός μάχης -και μάλιστα από νωρίς- τη σουηδική φίρμα.



Παρόλα αυτά το εμπορικό λανσάρισμα των τετρακίνητων εκδόσεων του 9-3 άλλαξε τις ισορροπίες.



Πολύ σύντομα η Saab θα διαθέτει στην γκάμα της ένα αυθεντικό crossover με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες και το σχεδιαστικό, τουλάχιστον, προφίλ ενός SUV.



O λόγος για το 9-3X, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το τετρακίνητο μέλλον της φίρμας.



Βασισμένο στο station wagon αμάξωμα του 9-3, το νέο Saab συνδυάζει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία μια οικογενειακής πρότασης, με τις δυνατότητες που του προσφέρουν η μεγαλύτερη -κατά 35 χιλιοστά- απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.



Τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά του αμαξώματος, με τη σειρά τους, υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα της αυτοκινήτου, ενώ ανάλογου ύφους είναι και οι τροποποιήσεις που παρουσιάζει το εσωτερικό.



Τεχνολογικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνύπαρξη του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης με δίλιτρο κινητήρα που… καταναλώνει βιοκαύσιμα και αποδίδει 210 ίππους.



Στην πραγματικότητα είναι πρώτη φορά που η σουηδική φίρμα προχωρά στην παραγωγή μια τέτοιας πρόταση, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως από την γκάμα του αυτοκινήτου θα λείπουν οι συμβατικοί και υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 2,0 και 1,9 λίτρων αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση η απόδοση θα φτάνει τους 210 ίππους και στη δεύτερη τους 180. Τέλος, όλες οι εκδόσεις θα συνοδεύονται από μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.


auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024