Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απώλειες-σοκ για την General Motors το δ΄τρίμηνο του 2008

Απώλειες-σοκ για την General Motors το δ΄τρίμηνο του 2008

Κόλαφος για τον αμερικανικό κολοσσό τα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου, μετά την ανακοίνωση των οποίων θα ζητήσει να επισπευστεί η δανειοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ζημίες ύψους 9,6 δις δολαρίων ανακοίνωσε η GM για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2008 – 2009, ροκανίζοντας 6,2 δις δολάρια από το απόθεμα ρευστότητάς της.


Κατά τα φαινόμενα, η επιβίωση του ομίλου εξαρτάται από το κατά πόσο ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Rick Wagoner θα καταφέρει να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να του χορηγήσει τη δανειοδότηση ύψους 16,6 δις δολαρίων που ζήτησε στις 17 Φεβρουαρίου, όταν παρουσίασε το σχέδιο αναδιάρθρωσης στο υπουργείο Οικονομικών.



Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία o επικεφαλής της GM και ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama θα συναντηθούν σήμερα προκειμένου να συζητήσουν για αυτό το σκοπό.



To 2008 ήταν μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά για εμάς και γενικώς για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, ειδικά το δεύτερο εξάμηνο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GM μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.



Οι συνθήκες που επικρατούν δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τη GM αλλά και για τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγώντας μας στη λήψη δραστικών μέτρων προκειμένου να αναδομήσουμε τον όμιλο μας, πρόσθεσε ο Rick Wagoner.



Η General Motors έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 13,4 δις δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση το οποίο εκταμιεύτηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 16 Φεβρουαρίου 2009.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της GM μειώθηκαν κατά 52% το τέταρτο τρίμηνο ενώ για το σύνολο του 2008, ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ζημίες 30,9 δισ. δολαρίων, τις δεύτερες υψηλότερες στην ιστορία του.


Τα στοιχεία αυτά ανάγκασαν τη GM να ανακοινώσει -στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της- την περικοπή 47.000 θέσεων εργασίας καθώς και την πώληση ή το οριστικό κλείσιμο των αυτοκινητοβιομηχανιών Hummer και Saturn.


Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της General Motors, τη GM Europe, αυτή κατέγραψε ζημίες (προ φόρων) ύψους 1,6 δις δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, έναντι κερδών (προ φόρων) 55 δις δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα για τη χρήση 2007- 2008.




auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024