Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
S. Marchionne: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε στην Chrysler αν δεν δούμε φως στην άκρη του τούνελ

S. Marchionne: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε στην Chrysler αν δεν δούμε φως στην άκρη του τούνελ

Ο Ιταλός είναι, για μια ακόμη φορά, κάθετος: his way or no way!

Αρκούσε μια συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fiat, Sergio Marchionne, για να σκιάσει την εικόνα των στελεχών της Chrysler που εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση ως τις 30 Απριλίου 2009 της συμφωνίας των δύο μερών.


Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο διαδικτυακό τόπο της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail δήλωσε αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων: Φυσικά και είμαστε προετοιμασμένοι να αποχωρήσουμε, ενώ συμπλήρωσε …δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε αυτόν τον οργανισμό αν δεν δούμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ.



Το φως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι υποχωρήσεις που πρέπει να κάνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων της Chrysler ώστε να μειωθεί το κόστος απασχόλησης, ένας άτυπος όρος που φαίνεται να θέτει ο S. Marchionne προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.



Διότι, όπως είπε ο S. Marchionne, η συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων έχει πλέον πιθανότητες 50-50 να επιτευχθεί, καθώς δεν έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους και ειδικά με τα καναδικά συνδικάτα.



Εξ αποστάσεως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Ένωση Καναδών Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει υιοθετήσει πιο άκαμπτες θέσεις. Ο διάλογος δεν είναι συντονισμένος. Θεωρώ ότι πρέπει να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Καναδάς και το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ αποτελούν την τελευταία τους ελπίδα για δανεισμό, σχολίασε με το χαρακτηριστικό πληθωρικό του τρόπο, ο S. Marchionne.



Παρ’ όλα αυτά, αν η συμφωνία επιτευχθεί ο Δ.Σ της Fiat δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει και Δ.Σ της Chrysler χαρακτηρίζοντας πολύ πιθανό το να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Fiat και Chrysler, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το σημαντικό για αυτόν δεν είναι ο τίτλος αλλά να με ακούνε όπως είπε αυτολεξεί.










auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024