Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνει η Fiat το ενδιαφέρον της για την Opel

Επιβεβαιώνει η Fiat το ενδιαφέρον της για την Opel

Στην δημιουργία μιας νέας εταιρείας προσανατολίζεται η Fiat η οποία θα περιλαμβάνει τις φίρμες του ιταλικού ομίλου, το νεοαποκτηθέν μερίδιο της στην Chrysler και την GM Europe.

Δύο ημέρες μετά την υπογραφή συνεργασίας με την αμερικανική Chrysler, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται για εξαγορά μέρους της Opel.


Σε συνέντευξή του στην Corriere della Serra ο πρόεδρος της Fiat χαρακτήρισε την Opel ιδανικό συνεργάτη και πρόσθεσε ότι η εξαγορά από μέρους της εταιρεία του θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία.


Συγκεκριμένα, η Fiat ενδιαφέρεται να αγοράσει το ευρωπαϊκό τμήμα των επιχειρήσεων της General Motors, μητρικής εταιρείας της Opel, και να το εντάξει, μαζί με τη Chrysler, σε νέα επιχείρηση, όπως γνωστοποιείται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του ιταλικού ομίλου την Κυριακή 3 Μαϊου.


Το Δ.Σ της Fiat εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Διευθύνων της, Sergio Marchionne να προβεί σε αποτίμηση της βιωσιμότητας μιας συγχώνευσης της Fiat Group Automobiles -συμπεριλαμβανομένου και του μεριδίου στην Chrysler- και της GM Europe, σε μια νέα επιχείρηση, αναφέρει η ανακοίνωση.


Αν ευοδωθεί αυτό το σενάριο, η Fiat θα αποκτήσει το απαιτούμενο βεληνεκές προκειμένου να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της εν μέσω της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης των τελευταίων πενήντα και πλέον ετών και της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.


Όπως αναφέρουν οι Financial Times η σύμπραξη δυνάμεων μεταξύ της Fiat, της Opel, της Vauxhall, της Chrysler -όπου ο ιταλικός όμιλος ελέγχει το 20%- αλλά και της Saab, θα δημιουργήσει έναν κολοσσό με πωλήσεις 6 – 7 εξατομμυρίων οχημάτων ετησίως, μεγέθη που τον κατατάσσουν στο ίδιο επίπεδο της VW AG.


Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα 4 Μαϊου ο o Sergio Marchionne θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να παραθέσει τα επιχειρήματά της εταιρείας του για την εξαγορά της GM Europe, εγχείρημα στο οποίο θα βρει αντιπάλους την Magna International, η οποία ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον της για την Opel αλλά και τα συνδικάτα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία δεν φαίνονται να υποστηρίζουν την εξαγορά της Opel από την Fiat, φοβούμενοι τις απόλύσεις.


Ο Sergio Marchionne δήλωσε χαρακτηριστικά στους Fianancial Times πως η συνεργασία της Opel με την Fiat θα αποτελούσε ….από βιομηχανικής αλλά και από τεχνικής άποψης έναν ιδανικό γάμο, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δ.Σ. του ιταλικού ομίλου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

auto.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024