Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετική η γερμανική κυβέρνηση στην εξαγορά της Opel από την Fiat

Θετική η γερμανική κυβέρνηση στην εξαγορά της Opel από την Fiat

Με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, η εξαγορά της Opel από τον ιταλικό όμιλο.

Ως μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, χωρίς αμφιβολία χαρακτήρισε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Karl Theodor zu Guttenberg το σχέδιο της Fiat για την εξαγορά της GM Europe, σημειώνοντας ωστόσο ότι …απαιτείται μια πιο προσεκτική ματιά, εξερχόμενος από τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ιταλικού ομίλου, Sergio Marchionne σήμερα Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009.



Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής σε σχέση με το φιλόδοξο σχέδιο της Fiat και τις συνομιλίες του επικεφαλής του ιταλικού ομίλου με τον Γερμανό εξιωματούχο, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα εργοστάσιο της Opel επί γερμανικού εδάφους, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύσει το ίδιο για όλα τα εργοστάσια της GM Europe.


Παράλληλα όπως γνωστοποίησε ο Karl Theodor zu Guttenberg το ποσό που θα χρειαστεί για την εξαγορά της GM Europe από την Fiat κυμαίνεται μεταξύ 5-7 δις ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιταλικού ομίλου. Το πόσο αυτό θα καλυφθεί μέσω δανείων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που φιλοξενούν δραστηριότητες της GM Europe, κατ επέκταση η συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω το χρέος της Fiat.



Αν η GM συμφωνήσει στην εξαγορά της GM Europe από την Fiat, η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών του διαμετρήματος της Volkswagen AG, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα της Fiat Auto, την Opel, την Vauxhall, την Saab και φυσικά την Chrysler με την οποία ο ιταλικός όμιλος υπέγραψε στρατηγική συνεργασία.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024