Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμμετοχή στην Opel θα κυνηγήσει η Magna

Συμμετοχή στην Opel θα κυνηγήσει η Magna

H αυστρο-καναδική εταιρεία και αντίπαλος της Fiat στην πλειοδοσία για την Opel μένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναζητώντας είσοδο στην Opel ακόμα και με μικρή συμμετοχή.

Σε διαπραγματεύσεις με την GM και την γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως βρίσκεται η αυστρο-καναδική εταιρεία εξαρτημάτων προκειμένου να εξαγοράσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Opel.


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας αυτό δεν σημαίνει απαρίτητα ότι θα προκύψει απαραιτήτως κάποια συμφωνία.




Η ανακοίνωση αυτή έγινε σχεδόν παράλληλα με τις συνομιλίες που είχε ο Sergio Marchionne Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, με τον Γερμανό υπ. Οικονομικών Karl Theodor zu Guttenberg, στον οποίο παρουσίασε το μεγαλεπήβολο σχέδιο του για την εξαγορά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την σύσταση νέας εταιρείας που θα στεγάζει την Fiat Auto, τις Opel/ Vauxhall, την Saab και την Chrysler.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του καναδικού Τύπου, η Magna International και ουσιαστικά αντίπαλος της Fiat για την πλειοδοσία στην Opel θα ένωνε τις δυνάμεις της με τον Ρώσο Κροίσο Oleg Deripaska προκειμένου να εξαγοράσει το 50% της Opel.



Εξ ου και οι δηλώσεις του αφεντικού της Fiat, Sergio Marchionne ο οποίος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη, 5 Μαΐου 2009 στη γερμανική εφημερίδα Bild σχολίασε :…η Magna θέλει να μπει στην Opel με ρωσική βοήθεια. Θα με εξέπληττε αν η γερμανική κυβέρνηση θεωρούσε αυτήν την προσφορά μια καλή λύση.



Παρά τους… αφορισμούς και τη δυναμική είσοδο της Fiat, η Magna International δείχνει να επιμένει και απ’ ότι φαίνεται θα κυνηγήσει ακόμα και ένα μικρό μερίδιο στην Opel.


Όπως και να έχει, η τελική απόφαση για την Opel δεν θα αργήσει, καθώς όπως δήλωσε ο Karl Theodor zu Guttenberg λίγη ώρα μετα την συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat, δεν αποκλείεται να ληφθεί μέχρι το τέλος Μαίου.


auto.in.gr

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024