Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2009 οι υπογραφές για την εξαγορά Bertone από την Fiat

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2009 οι υπογραφές για την εξαγορά Bertone από την Fiat

Σε ιταλικά χέρια θα περάσει το κατασκευαστικό κομμάτι του ιταλικού οίκου, με στόχο να αποτελέσει την κατασκευαστική βάση των ευρωπαϊκών μοντέλων της Chrysler.

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά του κατασκευαστικού σκέλους του οίκου Bertone βρίσκεται η Fiat καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα συνδικαλιστών, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου αναμένεται να υπογραφεί η προκαταρκτική συμφωνία με τους διαχειριστές του ιταλικού οίκου οι οποίοι ανέλαβαν μετά την πτώχευσή του το 2008.



Η πλειοδοσία της Fiat για τον ιστορικό ιταλικό οίκο εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2009. Τα σχέδια του ιταλικού ομίλου για τον κατασκευαστή που στην 96χρονη πορεία του έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την παραγωγή πολύ διαφορετικών αυτοκινήτων όπως π.χ. η Lamborghini Miura και το VW Polo είναι να επενδύσει 150 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.



Η εξαγορά του ιταλικού οίκου από την Fiat θα αποτελέσει, κατά τα φαινόμενα, αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου του Sergio Marchionne για την Chrysler καθώς όπως είχε δηλώσει ο ισχυρός άνδρας της Fiat και της Chrysler, στη γραμμή παραγωγής της Bertone θα πραγματοποιείται η κατασκευή των ευρωπαϊκών μοντέλων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.



Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, το συγκεκριμένο εργοστάσιο που βρίσκεται στην τοποθεσία Grugliasco κοντά στο Τορίνο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει στα τέλη του 2011 αναλαμβάνοντας την παραγωγή της ευρωπαϊκής εκδοχής του Chrysler 300C και του διαδόχου του.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος το 300C κατασκευαζόταν στη γραμμή παραγωγής της Magna Steyr, θυγατρικής της Magna International και μεγαλομετόχου πλέον της Adam Opel AG, στο Graz της Αυστρίας.



auto.in.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024