Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την συγκατάθεση της Ε.Ε ζητά η Σουηδία για την παροχή δανείων στην Saab

Την συγκατάθεση της Ε.Ε ζητά η Σουηδία για την παροχή δανείων στην Saab

Ένα βήμα πιο κοντά στην κρατική δανειοδοτησή της φαίνεται να βρίσκεται η σουηδική φίρμα και κατ επέκταση πιο κοντά στην νέα της ιδιοκτήτρια, Koenigsegg.

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε η σουηδική κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει δάνεια ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Saab, πόροι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού σχεδίου της Koenigsegg για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Saab.



Ωστόσο, άγνωστο παραμένει κατά πόσο τα κονδύλια αυτά θα καταλήξουν τελικά στην σουηδική φίρμα, καθώς όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της κυβέρνησης αυτή η απόφαση θα ληφθεί σε δεύτερο χρόνο.



Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκρίνει τα δάνεια, το θέμα αυτό θα αποφασιστεί αργότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά η Johanna Martin, εκπρόσωπος της υπουργού βιομηχανίας Maud Olofsson.



Όσο για το λόγο που ζητήθηκε τόσο πρώιμα η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Σουηδή εκπρόσωπος δήλωσε ότι: ..η κυβέρνηση θέλει πολύ απλά να είναι καλά προετοιμασμένη.


Παρ όλα αυτά, τόσο κυβερνητικά στελέχη της Σουηδίας όσο και εταιρικές πηγές αναφέρουν ότι η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο βήμα πριν την παροχή τους στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024