Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο επιμέρους τμήματα της Saab θα κυνηγήσει η BAIC μετά την αποχώρηση Koenigsegg

Μόνο επιμέρους τμήματα της Saab θα κυνηγήσει η BAIC μετά την αποχώρηση Koenigsegg

Λίγες πιθανότητες δίνουν οι αναλυτές στο σενάριο εξαγοράς της Saab από την BAIC μετά την παραίτηση της Koenigsegg από την εξαγορά της σουηδικής φίρμας.



Τις επιλογές της εξετάζει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC μετά την υπαναχώρηση της Koenigsegg από την διαδικασία εξαγοράς της Saab, με τους αναλυτές να δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στην εκδοχή να προσπαθήσει να πλειοδοτήσει για το σύνολο της σουηδικής φίρμας.



H αποχώρηση της Koenigsegg δεν αποτελεί απαραιτήτως ευκαιρία για την BAIC όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί. Είναι αλήθεια ότι η BAIC δεν έχει μια δική της ευρωπαϊκή φίρμα και θα ήθελε απεγνωσμένα την τεχνολογία της Saab, αλλά μπορεί και να μην την πάρει, δήλωσε ο Zhang Xin αναλυτής της Guotai Junan Securities.



Ηκινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αποτελούσε μέρος της κοινοπραξίας για την εξαγορά της θυγατρικής της GM, ανακοίνωσε ότι πλέον πρέπει να επανεξετάσει επί νέας βάσης το εγχείρημα της εξαγοράς, ωστόσο όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, η ανάδειξη σε διεθνές επίπεδο παραμένει πάντα στρατηγικός στόχος.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η BAIC δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση μιας προβληματικής εταιρείας εκτός της εγχώριας αγοράς της κατ επέκταση, θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την GM, μόνο αν της δοθεί η ευκαιρία να αγοράσει επιλεκτικά κάποια στοιχεία της Saab.



Ενδεικτική ήταν η δήλωση αναλυτή της CSM Worldwide για τις επιλογές της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την αποχώρηση της Koenigsegg. Η ΒΑΙC μπορεί να προσπαθήσει αν έχει την ευκαιρία να πάρει τις πλατφόρμες των προηγούμενων 9-5 και 9-3. Ακόμα και αν η τεχνολογία τους είναι λίγο παρωχημένη, για την BAIC είναι καλύτερη από το τίποτα

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024