Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συντονισμένη στην Saab μένει η BAIC με φόντο νέους μνηστήρες

Συντονισμένη στην Saab μένει η BAIC με φόντο νέους μνηστήρες

Η υπαναχώρηση της Koenigsegg από την εξαγορά της Saab πυροδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και εκτιμήσεων αναλυτών που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν τις προθέσεις της εταίρου της σουηδικής φίρμας πολυτελών προτάσεων για την συμφωνία με την Saab, BAIC. Σύμφωνα με αυτά η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που μετά την λύση της προκαταρκτικής συμφωνίας για την Saab είχε ανακοινώσει ότι θα […]

Η υπαναχώρηση της Koenigsegg από την εξαγορά της Saab πυροδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και εκτιμήσεων αναλυτών που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν τις προθέσεις της εταίρου της σουηδικής φίρμας πολυτελών προτάσεων για την συμφωνία με την Saab, BAIC.



Σύμφωνα με αυτά η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που μετά την λύση της προκαταρκτικής συμφωνίας για την Saab είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τις επιλογές της, δεν επρόκειτο να κυνηγήσει την εξαγορά του συνόλου της σουηδικής φίρμας και ίσως να διεκδικούσε κάποια τμήματά της ή κάποιες παλιές τεχνολογίες της.



Ωστόσο ο γενικός διευθυντής της BAIC, Wang Dazong απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα υποβάλλει πρόταση εξαγοράς της Saab στην GM δήλωσε:



«Θα πω μόνο να παραμείνετε συντονισμένοι για λίγο και θα δείτε», ενώ συμπλήρωσε ότι «προφανώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο χρονοδιάγραμμα της GM αλλά είμαστε πολύ δυναμικοί και ανυπόμονοι».



Παράλληλα, εκτός της BAIC ενδιαφέρον για την Saab φέρεται να έχει εκφράσει και η αμερικανική τράπεζα Merbanco ενώ στην λίστα των μνηστήρων εμφανίζεται και το όνομα του ομίλου Renco σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο.



Η GM από την πλευρά της έχει επιβεβαιώσει μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται «σε διάλογο και σε στενή επαφή» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του αμερικανικού ομίλου με διάφορους ενδιαφερομένους για την Saab, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.


Όπως είχε γνωστοποιηθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο της GM, Fritz Henderson μία ημέρα μετά την παραίτηση της Koenigsegg, το Δ.Σ του αμερικανικού ομίλου θα συνεδριάσει την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου 2009 για το θέμα, ενώ όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της σουηδικής φίρμας, ο διευθύνων σύμβουλος της Saab, Jan Ake Johnsson μαζί με Σουηδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους έχουν ήδη μεταβεί στο Detroit, για να συναντηθούν με εν δυνάμει αγοραστές και στελέχη της GM.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024