Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός η Merbanco, εντός η Spyker, σταθερή η BAIC στο παιχνίδι πλειοδοσίας για την Saab

Εκτός η Merbanco, εντός η Spyker, σταθερή η BAIC στο παιχνίδι πλειοδοσίας για την Saab

Τα ονόματα εναλλάσσονται στην λίστα υποψήφιών μνηστήρων της Saab με νέες αφίξεις αλλά και αποχωρήσεις, με ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου οπότε και θα αποφασιστεί αν η σουηδική φίρμα θα πωληθεί ή θα κλείσει.

Την εξαίρεση της από την διαδικασία πλειοδοσίας για την Saab ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα Merbanco.



O Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας, Christopher Johnston σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανακοίνωσε ότι μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της GM, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου όπου συζητήθηκε το μέλλον της σουηδικής φίρμας η Merbanco εξαιρέθηκε από την λίστα υποψηφίων αγοραστών της Saab



Νιώσαμε απογοήτευση μαθαίνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις διαπραγματεύσεις για την Saab, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας.



Η GM έδωσε περίοδο χάρητος στην Saab μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα εξετάσει τις προσφορές των πλειοδοτών για τη σουηδική φίρμα. ενώ σε περίπτωση που δεν βρει μέχρι τότε κατάλληλο αγοραστή θα προχωρήσει στο σταδιακό κλείσιμο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της φίρμας.



Μέχρι στιγμής, εκτός της Merbanco η οποία βγήκε εκτός παιχνιδιού, ενδιαφέρον για τη σουηδική φίρμα φέρονται να έχουν εκφράσει και άλλοι αγοραστές, όπως επεσήμανε η GM, αρνούμενη ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητά τους, επικαλούμενη εμπιστευτικές συμφωνίες.



Την ύπαρξη ενδιαφερομένων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Saab, Eric Geers λέγοντας χαρακτηριστικά ότι …υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από έναν αριθμό αγοραστών.



Παρά την σιγή ιχθύος που τηρούν τόσο η GM όσο και η σουηδική θυγατρική της, εκ των έσω πηγές θέλουν την Spyker Cars NV και την ιδιοκτήτριά της -τη ρωσική τράπεζα Converse Bank- να έχει υποβάλλει προσφορά για την εξαγορά της Saab.



Και φυσικά από την λίστα των επίδοξων μνηστήρων της Saab δεν έφυγε ποτέ το όνομα της BAIC, εταίρου της Koenigseeg στο αρχικό σχέδιο εξαγοράς της σουηδικής φίρμας, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις της για τον αν θα κυνηγήσει ολόκληρη την Saab ή κάποια τμήματά της.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024