Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διατηρεί την αισιοδοξία της η Saab για την εύρεση αγοραστή

Διατηρεί την αισιοδοξία της η Saab για την εύρεση αγοραστή

Eκπρόσωπος της Saab απορρίπτει τα σενάρια που θέλουν την GM να δρομολογεί την τμηματική πώληση της σουηδικής φίρμας.

Εμμένει η Saab στο σενάριο εύρεσης αγοραστή για το σύνολο των δραστηριοτήτων της μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν GM και BAIC να βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, μέρους του τεχνολογικού εξοπλισμού της σουηδικής φίρμας.



Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η BAIC έχει απορρίψει το ενδεχόμενο απόκτησης της Saab στο σύνολό της και διαπραγματεύεται με την GM την εξαγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού των προηγούμενων γενιών 9-5 και 9-3 με την προοπτική της παραγωγής τους στην Κίνα.



Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται εταιρικές πηγές, θα ανοίξει τον δρόμο για τον κατακερματισμό της Saab και την ρευστοποίηση των παγίων στοιχείων της, απειλώντας 3.000 θέσεις εργασίας στη Σουηδία.



Ωστόσο, η εκπρόσωπος της σουηδικής φίρμας Gunilla Gustavs αν και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια της BAIC διαβεβαίωσε ότι: Υπάρχει ενδιαφέρον για την Saab τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα άλλο εκτός από το ότι ενδιαφέρονται για την Saab ως σύνολο.



Τα λεγόμενα της εκπροσώπου της σουηδικής φίρμας φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στην φίρμα, Paul Akerlund ο οποίος δήλωσε:



Άκουσα για αυτό στις ειδήσεις το πρωί, αλλά δεν έχω πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι έχει ειπωθεί αλλά είναι κάτι που θα το έπαιρνα ελαφρά. Απλώς δεν το πιστεύω. Εξάλλου οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις γίνονται βάσει των προοπτικών που προσφέρουν οι προτάσεις για την Saab.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024