Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος εποχής για τη Saab - Η GM αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας της

Τέλος εποχής για τη Saab – Η GM αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας της

Το σταδιακό κλείσιμο των δραστηριοτήτων της Saab αποφάσισε η GM, επικαλούμενη το γεγονός ότι η πώληση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Spyker Cars NV -τον μοναδικό υποψήφιο αγοραστή της- δεν θα ολοκληρωνόταν εγκαίρως.

2

Στο σταδιακό κλείσιμο των δραστηριοτήτων της Saab ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η General Motors, σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, καθώς μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις κατέληξε ότι η πώληση της σουηδικής φίρμας στην ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Spyker Cars NV δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί.



Με λύπη μας δηλώνουμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρώσουμε αυτήν την συναλλαγή με την Spyker Cars, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της GM Europe, Nick Reilly που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το μέλλον της σουηδικής φίρμας.


Παρά την καλή θέληση όλων των εμπλεκομένων, κατέστη σαφές ότι η επιμέλεια που απαιτούσε η ολοκλήρωση αυτής της πολύπλοκης αγοραπωλησίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο αναφέρει ο πρόεδρος της GM Europe, Nick Reilly για την απόφαση του αμερικανικού ομίλου που θα οδηγήσει σε απολύσεις περίπου 3.400 εργαζομένων στην Saab από τον Ιανουάριο.



Θα συνεργαστούμε στενά με την Saab προκειμένου να κλείσουμε σταδιακά τις δραστηριότητες της με τακτικό και υπεύθυνο τρόπο, συμπληρώνει ο επικεφαλής της GM Europe διευκρινίζοντας ότι το κλείσιμο της σουηδικής φίρμας δεν σημαίνει ούτε την χρεωκοπία της ούτε μία καταναγκαστική διαδικασία ρευστοποίησης των παγίων στοιχείων του ενεργητικού της.



Αυτό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Nick Reilly, συνεπάγεται ότι: …η GM Europe περιμένει από την Saab να διευθετήσει τα χρέη της συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών προς τους προμηθευτές της και να προχωρήσει προς το σταδιακό κλείσιμο των μονάδων παραγωγής και του δικτύου διανομής της με εύτακτο τρόπο, φροντίζοντας παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες της.






auto.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024