Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναζωογονείται το ενδιαφέρον για εξαγορά της Saab μετά την απόφαση για λουκέτο

Αναζωογονείται το ενδιαφέρον για εξαγορά της Saab μετά την απόφαση για λουκέτο

Nέα προσφορά για την εξαγορά της Saab υπέβαλε η ολλανδική Spyker Cars, μόλις δύο ημέρες μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τη μητρική General Motors. Η GM, που είχε αποφασίσει να κλείσει τη σουηδική θυγατρική της τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι εξετάζει κάποιες νέες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τη Saab.

2

Kάποιες νέες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τη Saab ανακοίνωσε την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 ότι εξετάζει η μητρική της, General Motors, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας προσφοράς από την ολλανδική Spyker Cars NV.



Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab αποτελούσε μία από τις προς πώληση θυγατρικές της GM μετά το ξέσπασμα της κρίσης, και μέχρι την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου η μητρική της βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Spyker Cars NV γι αυτόν τον σκοπό.


Οι συνομιλίες όμως με την Spyker Cars NV, έφτασαν σε αδιέξοδο και η μητρική ανακοίνωσε ότι την απόφασή της να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο τη διαδικασία διακοπής λειτουργίας της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Δύο ημέρες αργότερα το ενδιαφέρον αναζωογονήθηκε, σύμφωνα με το Reuters. Θα αξιολογήσουμε κάθε προσφορά, αλλά δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης ανέφερε η ανακοίνωση της GM, ενώ λιγότερο συγκρατημένη εμφανίστηκε η Spyker Cars NV.


Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Victor Muller. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την πρότασή μας, πιστεύουμε ότι η General Motors θα πειστεί.


Στην νέα προσφορά της Spyker Cars ΝV συμπεριλαμβάνονται 11 σημεία τα οποία στοχεύουν στην επίλυση των θεμάτων που ανέκυψαν κατά τις διαπραγματεύσεις όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του V.Muller: …κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσουμε τα ζητήματα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ζητήσαμε από την GM και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αξιολογήσουν σοβαρά αυτήν την προσφορά.


Η νέα προσφορά της Spyker δεν απαιτεί την έγκριση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πριν το τέλος του χρόνου, καθιστώντας έτσι εφικτή την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η μητρική.


Η Spyker Cars NV η οποία πούλησε τον περασμένο χρόνο συνολικά 43 αυτοκίνητα σε τιμές που κυμαίνονται περί τα 200.000 ευρώ τουλάχιστον, προσβλέπει μεταξύ άλλων στο ρωσικό όμιλο Convers για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Saab. Ο όμιλος κατέχει περίπου το 30% της Spyker, και η εταιρεία ίσως του διαθέσει περισσότερες μετοχές για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την Saab.


auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024