Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα πιθανά σενάρια εξετάζει η σουηδική κυβέρνηση για την Saab

Όλα τα πιθανά σενάρια εξετάζει η σουηδική κυβέρνηση για την Saab

Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του κυρίου εργοστασίου της Saab στο Trolhattan συγκάλεσε η σουηδική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, εκτός της GM.

2

Η σουηδική κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Saab και των εργαζομένων της προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Trolhattan.



Όπως ανακοινώθηκε από τον Σουηδό κυβερνητικό εκπρόσωπο Hakan Lind, η υπουργός βιομηχανίας, Maud Olofsson, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009, με εκπροσώπους της Saab, των εργαζομένων της και των τοπικών αρχών του Trolhattan, όπου η σουηδική φίρμα απασχολεί περίπου 3.200 εργαζόμενους.



Στην έκτακτη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι της GM όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. O αμερικανικός όμιλος δήλωσε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ότι θα αξιολογήσει τις νέες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Saab, στις οποίες περιλαμβάνεται και η νέα προσφορά της Spyker Cars NV.



O επικεφαλής τη Spyker Cars NV εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος ότι η αναθεωρημένη προσφορά της εταιρείας του θα πείσει τον αμερικανικό όμιλο. 


Απαισιόδοξη, αντιθέτως, εμφανίστηκε  η υπουργός βιομηχανίας της Σουηδίας, η οποία λίγο μετά την ανακοίνωση της υποβολής της νέας προσφοράς της Spyker Cars NV για την εξαγορά της Saab εξέφρασε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό αμφιβολίες για τη σωτηρία της αυτοκινητοβιομηχανίας .



Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο πρέπει να δοκιμάσουμε κάθε πιθανό σενάριο για να διασώσουμε την Saab τόνισε η υπουργός βιομηχανίας της Σουηδίας.


auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024