Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανευ προθεσμίας η προσφορά της Spyker Cars NV για την Saab

Ανευ προθεσμίας η προσφορά της Spyker Cars NV για την Saab

Χωρίς χρονικές δεσμεύσεις εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για την Saab μεταξύ της GM και της Spyker Cars NV η οποία αναίρεσε την τυπική προθεσμία που είχε θέσει προκειμένου να διευκρινίσει τις προθέσεις του αμερικανικού ομίλου.

2

Περιθώρια ελπίδας για την επιβίωση Saab αφήνει κατά την σουηδική κυβέρνηση η ανανεωμένη προσφορά της Spyker Cars NV, καθώς η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία και η General Motors συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους χωρίς την πίεση προθεσμίας.



Η ανανεωμένη προσφορά της Spyker Cars NV για την εξαγορά της Saab υποβλήθηκε στην GM την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, δίνοντας προθεσμία στον αμερικανικό όμιλο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2009 για να απαντήσει.



Ωστόσο, λίγο πριν την λήξη του χρονικού περιθωρίου η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία αναίρεσε την προθεσμία μέχρι νεωτέρας όπως ανακοινώθηκε, καθώς όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Victor Muller, το χρονικό όριο που είχε δοθεί είχε τυπικό χαρακτήρα και στόχευε στην διευκρίνιση των προθέσεων της GM σχετικά με το σενάριο διακοπής λειτουργίας της Saab.



Παράλληλα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, η Σουηδή υπουργός βιομηχανίας, Maud Olofsson σε συνέντευξη Τύπου μετά από την συνάντησή της με όλους τους εμπλεκόμενους -πλην της GM- στο ζήτημα Saab, δήλωσε ότι η νέα προσφορά της Spyker Cars NV, αφήνει ένα μικρό περιθώριο ελπίδας για την επιβίωση της σουηδικής φίρμας.



Είναι πολύ αργά και υπάρχει ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα, γεγονός που συνεπάγεται ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τόνισε η Σουηδή υπουργός βιομηχανίας.



Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει το ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπαιδευτικά και εργασιακά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απώλειες σε θέσεις εργασίας σε περίπτωση που η σουηδική φίρμα διακόψει την λειτουργία της.


Κατά την ανακοίνωση αυτού του προγράμματος στήριξης ο Σουηδός πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt επεσήμανε ότι: …πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς την δημιουργία ελπίδων σε μία κατάσταση όπου οι άνθρωποι στο Trolhattan, στην Saab και όσοι εξαρτώνται από αυτήν βρίσκονται μεταξύ ελπίδας και απελπισίας.


auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024