Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε αναζήτηση κεφαλαίων για την εξαγορά της Saab βρίσκεται ο B.Ecclestone και η Genii

Σε αναζήτηση κεφαλαίων για την εξαγορά της Saab βρίσκεται ο B.Ecclestone και η Genii

Τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξαγορά της Saab από τον αμερικανικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών της GM, αναζητούν οι διεκδικητές της φίρμας σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου.

2

Το αφεντικό της Formula 1 και η Genii Capital θα κληθούν σύντομα να αποδείξουν πως διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσουν στην εξαγορά της Saab.



Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου, o B. Eccleston και ο επενδυτικός όμιλος με έδρα του Λουξεμβούργο θα πρέπει να εξασφαλίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες 90 ως 180 εκατομμύρια δολάρια τα οποία και θα πρέπει να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό.



Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει –ακόμη και σήμερα- γνωστό αν το επενδυτικό σχήμα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την εξαγορά της Saab.



«Έχω έρθει σε επαφή με την GM, η οποία έθεσε την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων στις αρχές αυτής της εβδομάδας, δηλαδή μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη» δήλωσε ο Lars Carlstorm που αποτελεί μέρος της συμμαχίας του B.Eccleston και της Genii.



Πέρα από την δεδομένη ρευστότητα, οι υποψήφιοι αγοραστές της Saab θα πρέπει να αποδείξουν στην GM ότι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της σουηδικής φίρμας χωρίς να καταφύγουν στην δανειοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.



«Αυτό έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση από την πλευρά της GM και ένα από τα κλειδιά για την εξαγορά της Saab, καθώς κανείς δεν ξέρει αν ο Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εγκρίνει ένα τέτοιο δάνειο», πρόσθεσε ο L.Carlstorm.



Συνολικά, κάθε υποψήφιος αγοραστής της Saab πρέπει να διαθέτει 10 δισεκατομμύρια κορόνες (1,8 δισεκατ. Δολάρια) ώστε να στηρίξει μακροπρόθεσμα τη αναδόμηση της φίρμας, ενώ η GM απαιτεί ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει διαθέτουν ως και 2 δισεκατομμύρια κορόνες (360 εκατ. δολάρια).



Σύμφωνα με τον σουηδικό τύπο, πάντως, η πρόταση της ολλανδικής Spyker εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες αποδοχής από την GM.


auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024