Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντικαθίσταται ο διευθύνων σύμβουλος και το Δ.Σ της Saab από την GM

Αντικαθίσταται ο διευθύνων σύμβουλος και το Δ.Σ της Saab από την GM

Με φόντο αμφίδρομες πιέσεις μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της Saab και της GM, ο αμερικανικός όμιλος προχωρά στις διαδικασίες για την διακοπή λειτουργίας της φίρμας.

2

Τέλος εποχής και για τον επί πενταετία επικεφαλής της σουηδικής φίρμας Jan Ake Jonsson καθώς όπως ανακοινώθηκε από την GM τόσο ο διευθύνων σύμβουλος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Saab θα αντικατασταθούν στο πλαίσιο της σταδιακής διακοπής λειτουργίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.



Ωστόσο, όπως επισημαίνει η GM η αλλαγή αυτή δεν συνεπάγεται τίποτα για την διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για την Saab που συνεχίζεται κανονικά. Για την σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχουν υποβάλλει προσφορές επισήμως η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Spyker Cars NV, ο επενδυτικός όμιλος Genii -κίνηση στην οποία συμμετέχει και ο ισχυρός άνδρας της F1, Bernie Ecclestone- καθώς και ομάδα Σουηδών επενδυτών.



Η σύμπραξη Genii – Ecclestone ανακοίνωσε μάλιστα την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου ότι προτίθεται να βελτιώσει την προσφορά τηςς, κίνηση στην οποία είχε προβεί και η Spyker Cars ΝV, στην προσπάθεια της να πείσει την GM.



Ο αμερικανικός όμιλος από την πλευρά του παράλληλα με την αξιολόγηση των προσφορών, συνεχίζει κανονικά και με την διαδικασία διακοπής λειτουργίας της σουηδικής φίρμας, έχοντας προσλάβει την Alix Partners για να εποπτεύσει την εκκαθάριση της Saab.

Όσον αφορά την αλλαγή στην ηγεσία της Saab, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της GM, ο Jan Ake Jonsson θα παραμείνει στην εταιρεία, δίπλα στα στελέχη της Alix Partners, Stephen Taylor και Peter Tongren οι οποίοι έχουν αναλάβει την εποπτεία της εκκαθάρισης της φίρμας, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.


auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024