Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανανεωμένη προσφορά για την Saab υποβάλλει η Genii Capital

Ανανεωμένη προσφορά για την Saab υποβάλλει η Genii Capital

Επανέρχεται στο πρoσκήνιο της Saab το σχήμα Ecclestone - Genii Capital με νέα προσφορά που στοχεύει στο να διασαφηνίσει στην GM ότι δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης της συμφωνίας για τη συγκεκριμένη επενδυτική ομάδα.

2

O επενδυτικός όμιλος Genii Capital ανακοίνωσε την Τετάρτη 13 Iανουαρίου, ότι υπέβαλε μια αναθεωρημένη προσφορά στην GM για την απόκτηση της Saab, όπου καταδεικνύεται σαφώς ότι η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, διαθέτει τα απαιτούμενα από οικονομικής άποψης για να αναλάβει και να συντηρήσει μακροπρόθεσμα την σουηδική φίρμα.



Ο Lars Carlstrom εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου που υπέβαλε για πρώτη φορά προσφορά για την Saab την προηγούμενη εβδομάδα, συμπράττοντας με τον ισχυρό άνδρα της F1 Bernie Ecclestone δήλωσε ότι η νέα προσφορά: …θα αποδείξει στην GM ότι το επενδυτικό σχήμα Ecclestone έχει την δυνατότητα να παράσχει τα οικονομικώς απαιτούμενα στην Saab για μια μακρά περίοδο.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο L.Carlstrom η αναθεωρημένη αυτή προσφορά θα αποδείξει στην GM ότι η το επενδυτικό σχήμα Ecclestone – Genii Capital διαθέτει και την τεχνογνωσία όσο και την δυνατότητα μέσω του δικτύου του να διαχειριστεί μια εταιρεία όπως η Saab.





Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο της νέας προσφοράς,όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του επενδυτικού σχήματος, είναι ότι: …οι Genii Capital- Ecclestone παρέχουν στην GM στοιχεία ώστε να καταστεί σαφές ότι για το συγκεκριμένο σχήμα δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης.


H GM από την πλευρά της προχωρά κανονικά με την εκκαθάριση της σουηδική φίρμας, προχώρησε μάλιστα στην αντικατάσταση της ηγεσίας της από στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε την συγκεκριμένη διαδικασία, συνεχίζοντας ωστόσο να αξιολογεί προσφορές΄.


Σε προηγούμενο χρόνο ο αμερικανικός όμιλος είχε γνωστοποιήσει ότι οι προσφορές θα εξεταστούν με γνώμονα το κατά πόσο οι υποψήφιοι αγοραστές διαθέτουν την οικονομική ευρωστία να σηντηρήσουν την Saab μακροπρόθεσμα.


Επ΄αυτού ο Lars Calstromm ο οποίος δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την νέα προσφορά του επενδυτικού σχήματος που εκπροσωπεί, είπε ότι δεν προβλέπει να προκύπτει κανένα κώλυμα για την σύμπραξη Genii Capital – Ecclestone να υποστηρίξουν την προσφορά τους εξασφαλίζοντας δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Επίπλεον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η GM θα απαντήσει πολύ σύντομα αν και όπως υπογράμμισε ..ακόμα και αν λάβουμε αρνητική απάντηση δεν θα εγκαταλείψουμε.




auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024