Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύμπραξη Saab - Spyker: Η άλλη απόψη για την επόμενη μέρα

Σύμπραξη Saab – Spyker: Η άλλη απόψη για την επόμενη μέρα

Η δράση προκαλεί αντίδραση και τις επόμενες μέρες την θέση των πράξεων θα πάρουν οι δηλώσεις όσων έχουν ή διεκδίκησαν κάποιο ρόλο στο μέλλον της Saab.

2

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται από παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ GM και Spyker Cars NV για την εξαγορά της Saab.



Μεταξύ των πρώτων που εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το φιλόδοξο εγχείρημα της Spyker Cars ΝV και μάλιστα λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας για την Saab, ήταν ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne.



Αναφερόμενος τόσο στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στην Spyker Cars NV, ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα η κερδοφορία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην niche κατηγορία.



Όσοι παίκτες κινούνται στο περιθώριο (σ.σ.: με την έννοια του μικρού αριθμού παραγωγής αυτοκινήτων) θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί. Δεν μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε ελπίδες και όνειρα δήλωσε ο επικεφαλής της Fiat το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2010 σε εκδήλωση στην Στοκχόλμη, λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της GM για την συμφωνία με την Spyker.



Την άποψη του στελέχους της Fiat φαίνεται να συμμερίζεται κατά μια έννοια και μερίδα αναλυτών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.



Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Nick Magretts, αναλυτή της εταιρείας Jato Dynamics Θα ήταν ωραία να δούμε την κοινοπραξία Spyker-Saab να επιβιώνει αλλά θα ήταν η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία στο μέγεθος της Saab καταλήγει στα χέρια μιας εταιρείας που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών παικτών του χώρου.



Η Spyker ξέρει από αυτοκίνητα αλλά παίζει σε διαφορετικό πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο αναλυτής σχολιάζοντας την συμφωνία που ένωσε την Saab με την ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει 40 αυτοκίνητα ετησίως με τιμή πώλησης -στην Ευρώπη- περίπου 200.000 ευρώ το ένα.



Το παράδοξο αυτού του γάμου αναγνώρισε και ο επικεφαλής της Spyker Cars NV, Victor Muller, αποδεχόμενος τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει προκειμένου να επαναφέρει την Saab στην κερδοφορία.



Υπό κανονικές συνθήκες, πιθανότατα η Saab θα έπρεπε να εξαγοράσει την Spyker, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας λίγο μετά την επιτυχή έκβαση των μαραθωνίων διαπραγματεύσεων.



auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024