Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνει η Spyker την εξαγορά της Saab από την GM

Ολοκληρώνει η Spyker την εξαγορά της Saab από την GM

Υπογράφηκε και η τελευταία πράξη της εξαγοράς της σουηδικής φίρμας από την Spyker ξεκινώτας τo πρώτο κεφάλαιο της Saab εκτός GM.

2

Στην ιδιοκτησία της Spyker Cars N.V πέρασε και τυπικά η Saab με την υπογραφή της καταληκτικής συμφωνίας μεταξύ της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της GM.




Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της Saab από την Spyker θα δημιουργηθεί μια νέα ενοποιημένη εταιρεία που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Aμστερνταμ και σε όρους ανθρώπινου δυναμικού, θα περιλαμβάνει τους 3.400 εργαζομένους της σουηδικής φίρμας και τους περίπου 110 της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπό την σκέπη της Spyker.



O στόχος μας από σήμερα θα είναι να επιστρέψουμε στις συνηθισμένες μας εργασίες δήλωσε αμέσως μετά την κοινοποίηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ο επικεφαλής της Saab Jan Ake Jonsson.



Ο στόχος μας πλέον είναι να δημιουργήσουμε μια καινοτόμο φίρμα που να διακρίνεται από τον ελεύθερο τρόπο σκέψης και να βασίζεται στην σουηδική της ταυτότητα συμπλήρωσε.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Spyker Cars N.V, Victor Muller στην επιμονή του οποίου τα Μέσα Ενημέρωσης αποδίδουν την σωτηρία της σουηδικής φίρμας η οποία βρέθηκε μετέωρη, όταν κατέρρευσε η συμφωνία εξαγοράς της από την Koenigsegg.



Το μέλλον της Saab είναι πλέον εξασφαλισμένο. Θα επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στην αναβίωση της Saab και στην αναμόρφωσή της σε μία βιώσιμη και επικερδή εταιρεία με την υπόσχεση και την πεποίθηση να είμαστε τολμηροί, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Victor Muller.



H θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί την τελευταία πράξη για την συνέχιση των εργασιών της Saab υπό νέα ιδιοκτησία με μια συμφωνία για την οποία δεν έλειψαν ούτε οι επικρίσεις ούτε και ο σκεπτικισμός σε σχέση με την επιτευξιμότητα και την βιωσιμότητά της από πάσα κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου και από τον επικεφαλής της GM, Ed Whitacre.



Παρά την αυξημένη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και το εξημμένο κλίμα στο οποίο εξελίσσόνταν καθώς η GM είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία διακοπής λειτουργίας της σουηδικής φίρμας η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία με το μότο για τους τολμηρούς κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος υποβάλλοντας συνεχώς βελτιωμένες προσφορές στον αμερικανικό όμιλο κατάφερε τον Ιανουάριο να υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία για να εξαγοράσει την Saab.



Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν την καταβολή 74 εκατομμυρίων δολαρίων στην GM σε ρευστό και 326 εκ. δολάρια σε προνομιακές μετοχές. Όπως έχει ανακοινωθεί από τον επικεφαλής της Spyker Cars N.V, Victor Muller έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα 50 εκ. δολάρια για την χρηματοδότηση της εξαγοράς ενώ το υπόλοιπο ποσό των 24 εκ. δολαρίων θα καταβληθεί τον Ιούλιο.



Όσον αφορά την αναβίωση της φίρμας ο Victor Muller έχει ανακοινώσει ότι οι -ενοποιημένες πλέον- Saab – Spyker θα επιστρέψουν στην κερδοφορία το 2012.



Αυτό όσον αφορά την Saab θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατασκευής πραγματικών Saab, μοντέλων Saab από την Saab όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Victor Muller συμπληρώνοντας ότι σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το συναισθηματικό δέσιμο των οδηγών Saab με τα αυτοκίνητά τους.



Η αναβίωση της Saab θα βασιστεί στο λανσάρισμα του νέου 9-5 το 2010, στην άφιξη του 9-4Χ το 2011 αλλά και στη δημιουργία του νέου 9-3 το 2012. Τo τελευταίο, μάλιστα, θα σηματοδοτήσει το τέλος της 20ετούς κοινής τεχνολογικής πορείας των μοντέλων της Saab και της -πρώην- μητρικής της, GM, όπως αποκαλύπτει η δήλωση του επικεφαλής της σουηδικής φίρμας Jan Ake Jonsson.



Έχουμε την ευελιξία να κινηθούμε εκτός της General Motors. H επόμενη γενιά του 9-3 είναι η πρώτη μας ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε, εισάγοντας, για παράδειγμα έναν νέο κινητήρα από κάποιον από τους άλλους προμηθευτές που βρίσκονται εκεί έξω, τόνισε ο Jan Ake Jonsson.




auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024