Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέρρευσε η συμφωνία πώλησης της Hummer

Κατέρρευσε η συμφωνία πώλησης της Hummer

Ανεπιτυχής η προσπάθεια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tengzhong να εξαγοράσει την Hummer από την GM η οποία θα δρομολογήσει την διακοπή λειτουργίας της φίρμας.

2

Μία ημέρα μετά και την επιτυχή πώληση της Saab στην Spyker με την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, η GM ανακοίνωσε ότι η αντίστοιχη προσπάθεια συμφωνίας πώλησης της Hummer στην κινεζική Tengzhong απέτυχε και ως αποτέλεσμα θα δρομολογήσει την διακοπή της λειτουργίας της φίρμας των εμβληματικών SUV.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την GM την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, η Tengzhong δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εξαγορά, γεγονός που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές οφείλεται στην αδυναμία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας από τις τοπικές αρχές.



Μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη η GM δεσμεύτηκε ότι ανεξαρτήτως από την πρόθεση της να κλείσει την αυτοκινητοβιομηχανία, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες που προβλέπονται στους ιδιοκτήτες Hummer παγκοσμίως.



Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, η GM θα συνεχίσει να δέχεται προσφορές για την εξαγορά της Hummer καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας διακοπής λειτουργίας της, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πιθανότητες επίτευξης μιας συμφωνίας της τελευταίας στιγμής, στα πρότυπα της αντίστοιχης για την Saab, είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές που είχε η σουηδική φίρμα.



Οι εκτιμήσεις αυτές για την Hummer η οποία είχε περάσει στην ιδιοκτησία της GM τo 1999, συνεπάγονται ότι  θα ακολουθήσει τον δρόμο που πήραν οι Pontiac και Saturn που βρίσκονταν επίσης υπό την σκέπη του αμερικανικού ομίλου, ο οποίος μην βρίσκοντας εγκαίρως αγοραστή, αποφάσισε να τις κλείσει.


auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024