Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δια χειρός Chrysler το ηλεκτρικό 500αράκι στις ΗΠΑ

Δια χειρός Chrysler το ηλεκτρικό 500αράκι στις ΗΠΑ

Το 2012 θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ το ηλεκτρικό μοντέλο του ιταλικού ομίλου που ωστόσο θα παραχθεί και εξελιχθεί εξολοκλήρου από την Chrysler.

2

Η Chrysler θα αναλάβει την παραγωγή της ηλεκτρικής εκδοχής του ιταλικού minicar για την αγορά των ΗΠΑ, όπου θα κυκλοφορήσει από το 2012, φέροντας τα διακριτικά της Fiat.



Το ηλεκτρικό 500αρακι έχει ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2010 με την ονομασία Fiat 500 EV και όπως ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό όμιλο θα εξοπλίζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου.



Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού minicar όπως επίσης οι επιδόσεις, η αυτονομία του, o χρόνος που απαιτείται για την φόρτισή του αλλά και η τιμή του θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία λανσαρίσματός του.



Επίσης, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για τους στόχους παραγωγής του Fiat 500 ΕV που θα εξελιχθεί εξολοκλήρου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Chrysler στο Auburn Hills, στο Michigan, o επικεφαλής του ομίλου, Sergio Marchionne είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ότι η προοπτική παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τον αμερικανικό όμιλο ανέρχεται στις 56.000 μονάδες με ορίζοντα το 2014.


auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024