Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Volkswagen κλίνει προς το WRC

Η Volkswagen κλίνει προς το WRC

Μέχρι το τέλος του 2010 το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας θα αποφασίσει οριστικά αν η VW θα γίνει η τέταρτη εργοστασιακή ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται και από τις Toyota και Saab.

Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen φέρεται να κλίνει προς την απόφαση εισόδου της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μέσα στην προσεχή διετία και ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen, λέει ότι η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει –θετικά ή αρνητικά- μέχρι το τέλος του 2010.

Όπως υποστήριξε, η διοίκηση της VW θα πρέπει να λάβει την απόφασή της σύντομα, έτσι ώστε αν αυτή είναι θετική η Volkswagen να μη μείνει πίσω –σε σχέση με τα άλλα εργοστάσια του σπορ- στην εξέλιξη των νέας γενιάς World Rally Cars, η οποία θα εισαχθεί το 2011.

Τα νέα WRCars του 2011 θα έχουν τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων S2000, με κινητήρα 1.6 Turbo. Έτσι θα μειωθεί δραματικά το κόστος, ενώ οι κινητήρες θα είναι απολύτως σχετικοί και επίκαιροι με τους (μικρούς σε χωρητικότητα και με Turbo) κινητήρες που κυριαρχούν στην αγορά των εμπορικών αυτοκινήτων.

Αυτοί ακριβώς οι κανονισμοί είναι που προσελκύουν νέες εργοστασιακές συμμετοχές: Μετά τη MINI που ανακοίνωσε ήδη την είσοδό της το 2012 και μετά τη VW που πιθανότατα θα κάνει το ίδιο, φημολογείται ότι η Toyota και η Saab εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο σπορ.

«Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας το συντομότερο δυνατόν, διότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να μπούμε και δεν θέλουμε να δώσουμε στις άλλες εργοστασιακές ομάδες την ευκαιρία να μάθουν πάρα πολλά για τα νέα αυτοκίνητα», είπε ο Kris Nissen.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι ως βάση του World Rally Car της Volkswagen δεν απαραίτητο ότι θα χρησιμοποιηθεί το Scirocco (με οποίο οι Carlos Sainz και Nasser Al Attiyah ήταν πλοηγοί στο πρόσφατο Ράλι Γερμανίας) που έχει ήδη αγωνιστική άδεια, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο χρήσης του Polo ή του Golf.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024