Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ακρόπολις 2011: Πέρασμα σε νέα εποχή

Ράλι Ακρόπολις 2011: Πέρασμα σε νέα εποχή

Ο "εθνικός μας αγώνας" επιστρέφει στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τον Ιούνιο του 2011 με πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της οργάνωσης και –κυρίως- της προβολής, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του σπορ.

Τη φιλοδοξία τους να γίνει το Ράλι Ακρόπολις σύγχρονο και απολύτως ταιριαστό με τις νέες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι εξέφρασαν οι οργανωτές του αγώνα, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα (16/12) στο Μουσείο της Ακρόπολης – έξι μήνες πριν την επιστροφή του Ακρόπολις στο WRC (16-19 Ιουνίου 2011).

Ενώ ο «εθνικός μας αγώνας» ήταν ανέκαθεν άρτιος οργανωτικά, τα τελευταία χρόνια έπασχε στον τομέα της προβολής. Αποκορύφωμα ήταν το 2009, που δεν εξασφάλισε τηλεοπτική κάλυψη. Η τελευταία ήταν μια έμμεση αιτία για την απουσία του αγώνα από το πρόγραμμα του WRC του 2010.

Ωστόσο, το μακροχρόνιο πλάνο που έθεσε η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του WRC, η εταιρεία North One Sport, έθεσε την προβολή κάθε αγώνα και συνεπώς του ίδιου του σπορ σε απόλυτη προτεραιότητα. Συνεπώς, για να επιβιώσει ένας αγώνας στο πρόγραμμα, πρέπει να εκσυγχρονιστεί στον τομέα του marketing.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΛΠΑ προχώρησε σε σημαντικές αποφάσεις: Έδωσε την πλήρη οργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στην εταιρεία «Celeritas», που ιδρύθηκε από τον έμπειρο αγωνιζόμενο και επιχειρηματία Αρη Βωβό και από τον επιχειρηματία Παύλο Αθανασούλα.

Επίσης, η προβολή και επικοινωνία του αγώνα ανατέθηκε σε εξειδικευμένη τρίτη εταιρεία, την «Fairplay Sports Marketing», η οποία έχει αναλάβει τον εμπορικό σχεδιασμό και την αναβάθμιση της εικόνας του αγώνα, με στόχο η προβολή του Ακρόπολις να είναι εκείνη που αρμόζει σε ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Όσο για την τηλεοπτική κάλυψη, αυτή είναι αντικείμενο απευθείας συνομιλίας της North One Sport με ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, η συμφωνία κάλυψης του αγώνα από την κρατική τηλεόραση το 2011 είναι πολύ πιθανή.

Τέλος, μια ακόμη σημαντική πτυχή της προβολής του αγώνα είναι η έμπρακτη συμπαράσταση από το υποργείο Πολιτισμού και Τουρισμού – όπως αυτή εκφράστηκε με την παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη στη συνέντευξη Τύπου.

Ο σχεδιασμός του 2011
Το 57ο Ράλι Ακρόπολις του 2011 θα έχει και πάλι κέντρο το Λουτράκι, όπου θα βρίσκεται η οργάνωση του αγώνα και το Service Park. Ωστόσο, η αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, δεν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για τις Ειδικές Διαδρομές του, διότι αναμένεται η έγκριση του τελικού σχεδιασμού από τη FIA.

Παρόλα αυτά, ανακοίνωσε ότι η εκκίνηση θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 16/6 κάτω από την Ακρόπολη και ότι την επόμενη ημέρα ο αγώνας θα κινηθεί σε ένδοξες Ειδικές της Στερεάς Ελλάδας, όπως το «Ελευθεροχώρι» και η «Ελάτεια».

Τις δύο επόμενες ημέρες, οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν στη Δυτική Αττική και Βορειοανατολική Πελοπόννησο και η Κυριακή 19/6 θα έχει τέσσερις Ειδικές πριν τον τερματισμό στο Λουτάκι.Οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού του 57ου Ράλι Ακρόπολις θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024