Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Το Ράλι Ακρόπολις θα ξαναγίνει κορυφαίο», λέει ο Άρης Βωβός

Ο στόχος για τον "εθνικό μας αγώνα" είναι να γίνει και πάλι ένα υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα "ιδιαίτερο" ράλι, αλλά και (μελλοντικά) να είναι προσοδοφόρο για να βοηθά νεαρούς Έλληνες οδηγούς στο εξωτερικό, λέει ο Έλληνας πρωταθλητής - που φέτος συμμετέχει στην οργάνωση του αγώνα.

«Στόχος μας είναι να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ψηφίστηκε ως ‘Καλύτερο Ράλι του 2005’ και θέλουμε να ανακτήσουμε αυτό τον τίτλο» είπε ο Άρης Βωβός, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας, και επί σειρά ετών κορυφαίος Έλληνας αγωνιζόμενος στο Ράλι Ακρόπολις, συμμετέχει φέτος στην οργάνωση του αγώνα. Ίδρυσε την εταιρεία Celeritas, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση του Ράλι Ακρόπολις 2011.

Ο «εθνικός μας αγώνας» επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC φέτος, στις 16-19 Ιουνίου, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας (κυρίως) της μηδαμινής προβολής του. Η επιτυχία σε αυτό τον τομέα, τον οποίο έχει αναλάβει η Celeritas και η εταιρεία Fairplay Sports Marketing, είναι κρίσιμη για το μέλλον του αγώνα.

«Όλοι οι κατασκευαστές και οι οδηγοί είναι χαρούμενοι που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Άρης Βωβός, καθώς το πρακτορείο Reuters συμπληρώνει ότι από φέτος το Ράλι Ακρόπολις, όπως και ο Κλασσικός Μαραθώνιος, θα έχουν την υποστήριξη της Πολιτείας, για να προαχθεί ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Ο Α. Βωβός συνέχισε: «Όλες οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις, αλλά εμείς έχουμε θεσπίσει τριετές πλάνο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Ράλι Ακρόπολις έναν αγώνα που όχι μόνο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, αλλά και θα μας επιφέρει κέρδη ώστε να αποκτήσουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες οδηγούς στην προσπάθειά τους να κάνουν διεθνή καριέρα στην Ακαδημία του WRC.

Έχουμε άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Το Ράλι Ακρόπολις θα δίνει το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και θα περιλαμβάνεται σε όλες τις τουριστικές καμπάνιες του υπουργείου».

Σχετικά με το χαρακτήρα του αγώνα, που φημίζεται ότι είναι ο σκληρότερος της Ευρώπης, συμπλήρωσε: «Οι αγώνες του WRC, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της FIA Jean Todt, πρέπει να γίνει προσπάθεια να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Κάθε ράλι πρέπει να είναι ιδιαίτερο, για να διασφαλίζει τη θέση του στο πρόγραμμα του WRC – και το Ακρόπολις χωρίς αμφιβολία είναι ιδιαίτερος αγώνας.

Είναι, όπως λέει η επικεφαλίδα μας, ‘Μια μυθική αγωνιστική εμπειρία, όπου η τεχνολογία συναντά την Ιστορία στη Χώρα των Θεών. Οι καλύτεροι οδηγοί και μηχανές του κόσμου μονομαχούν στη σκληρότερη επιφάνεια της γης'».

Τέλος, με τις συζητήσεις με την ΕΡΤ να βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο για την κάλυψη του φετινού αγώνα, ο Α. Βωβός καταλήγει: «Θα υπάρξει απευθείας κάλυψη της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής του αγώνα. Αυτό είναι νέο στοιχείο της κάλυψης που εισήγαγε η North One Sport (σ.σ.: η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του WRC) και στους 13 αγώνες του πρωταθλήματος».

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024