Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WRC - Ράλι Αυστραλίας 2011, 2η μέρα: Επικεφαλής -για λίγο- ο Jari Matti Latvala

WRC – Ράλι Αυστραλίας 2011, 2η μέρα: Επικεφαλής -για λίγο- ο Jari Matti Latvala

Ο Φινλανδός κέρδισε τις μισές Ειδικές Διαδρομές του δεύτερου σκέλους και απέκτησε προβάδισμα 22,7 δευτ. από τον ομόλογό του Mikko Hirvonen - στον οποίο ωστόσο αναμένεται να παραχωρήσει τη νίκη την Κυριακή (11/09). Επέστρεψαν οι Γάλλοι της Citroen, ελπίδες του S. Ogier να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Jari Matti Latvala ανέβηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης του Ράλι Αυστραλίας κατά το δεύτερο σκέλος του 10ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά φαντάζει αρκετά πιθανό ότι την τρίτη και τελευταία μέρα (Κυριακή 11/09) θα παραχωρήσει τη νίκη στον ομόλογό του, Mikko Hirvonen.

Ο ίδιος ο J.M. Latvala παραδέχθηκε ότι θα βοηθήσει τον M. Hirvonen, που είναι ο μοναδικός από τους οδηγούς της Ford που έχει ελπίδες για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Προς το παρόν στη βαθμολογία ο S. Loeb έχει 192 βαθμούς, ο S. Ogier 167, o M. Hirvonen 156 και ο J.M. Latvala 96. Η νίκη δίνει 25 βαθμούς και μετά την Αυστραλία θα απομένουν άλλα τρία ράλι για το τέλος του πρωταθλήματος.

Πίσω στον αγώνα, οι δύο Φινλανδοί -που ηγούνται άνευ αντιπάλου μετά τις εγκαταλείψεις των Sebastien Loeb και Sebastien Ogier της Citroen την Παρασκευή (9/09)- διατήρησαν χωρίς απρόοπτα τις δύο πρώτες στο δεύτερο σκέλος.

Τη δεύτερη μέρα δεν επαναλήφθηκαν οι κακές καιρικές συνθήκες της πρώτης, οι Ειδικές Διαδρομές έμειναν στεγνές κι έτσι ο Mikko Hirvonen μειονεκτούσε εκκινώντας πρώτος και καθαρίζοντας το χωμάτινο τερέν.

Ο Jari Matti Latvala εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, κέρδισε και τις τέσσερις πρωινές Ειδικές και μέχρι το μεσημβρινό Service Park είχε πάρει προβάδισμα 17 δευτερολέπτων από το συμπατριώτη του. Αντίθετα, ο Petter Solberg δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης, που τον άφησε ένα λεπτό μακριά από την κορυφή.

«Ο Jari δεν είναι πολύ μακριά και θα καθαρίζει το δρόμο αύριο, ο Petter δεν πλησίασε, οπότε ήταν μια καλή μέρα» είπε ο M. Hirvonen, ενώ ο διευθυντής της Ford M-Sport, Malcolm Wilson, συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται μεγάλη μάχη, αλλά ορισμένες φορές αισθανόμαστε λίγη πίεση. Πρέπει να κρατήσουμε τα αυτοκίνητα στο δρόμο, αυτό είναι το βασικό τώρα».

Στο μεταξύ, οι δύο οδηγοί της εργοστασιακής Citroen επέστρεψαν σήμερα το πρωί, με το σύστημα Superally. Ο Sebastien Ogier κέρδισε τρεις από τις τέσσερις απογευματινές Ειδικές και ο Sebastien Loeb μία.

Ο πρωταθλητής βρίσκεται στην 17η θέση και σχεδόν 13 λεπτά μακριά από τη βαθμολογούμενη δεκάδα, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τον S. Ogier, ο οποίος δέχθηκε μικρότερη ποινή την Παρασκευή καθώς εγκατέλειψε αργότερα από τον ομόλογό του.

Ο νεαρός Γάλλος απέχει 2,5 λεπτά από τον 10ο, Evgeny Novikov, ο οποίος επίσης επέστρεψε με το Superally έπειτα από έξοδο που είχε την Παρασκευή. Ο S. Ogier είπε: «Πρέπει να συνεχίσω να πιέζω. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να τερματίσω 10ος και ίσως να πάρω κι άλλους βαθμούς.

Οδηγώ στο 100% για τη 10η θέση και θα πιέσω και στην Power Stage της Κυριακής (σ.σ.: οι οποία δίνει βαθμούς στους τρεις ταχύτερους). Είναι κρίμα αυτό που έγινε, αλλά πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα που έκανε σπουδαία δουλειά με το αυτοκίνητο».

Ο Henning Solberg αναγκάστηκε σήμερα να εγκαταλείψει από την 4η θέση, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος. Με όλα αυτά, ο Matthew Wilson ανέβηκε στην 4η θέση, ισοφαρίζοντας μέχρι στιγμής το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC.

WRC – ΡΑΛΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά τη 2η ημέρα)

1. Latvala (Ford) 2:43:47.4
2. Hirvonen (Ford) +22.7
3. P. Solberg (Solberg Citroen) +59.5
4. Wilson (Stobart Ford) +5:53.7
5. Al Qassimi (Abu Dhabi Ford) +9:24.4
6. Paddon (Symtech Subaru) +13:29.2
7. Kosciuszko (Lotus Mitsubishi) +13:32.1
8. Saliuk (Mentos Mitsubishi) +15:33.1
9. Guerra (GMA Mitsubishi) +16:35.0
10. Novikov (Stobart Ford) +17:00.8
11. Ogier (Citroen) +19:34.3
16. Loeb (Citroen) +29:38.9

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024