Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Sebastien Ogier στη Volkswagen

Ο Sebastien Ogier στη Volkswagen

Μετά την αποχώρησή του από τη Citroen, ο Γάλλος επέλεξε τελικά να δεχθεί την πρόταση της Volkswagen - κάτι που σημαίνει ότι το 2012 δεν θα αγωνίζεται στο WRC, αλλά θα συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στις δοκιμές εξέλιξης του Polo R WRC ενόψει της εισόδου της VW στο σπορ το 2013.

Ο Sebastien Ogier είναι πλέον οδηγός της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος δεν θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012, καθώς η VW θα μπει στο σπορ ένα χρόνο αργότερα.

Θυμίζουμε ότι ο Sebastien Ogier ήρθε σε ρήξη με τη Citroen τους τελευταίους μήνες και η γαλλική ομάδα αμέσως μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Mikko Hirvonen, ο οποίος θα οδηγεί τα δύο επόμενα χρόνια (τουλάχιστον) δίπλα στον Sebastien Loeb.

To 2012 o Sebastien Ogier θα συμμετέχει αποκλειστικά στις δοκιμές εξέλιξης του Volkswagen Polo R WRC και φυσικά θα είναι ο ηγέτης της ομάδας – κάτι που η Citroen δεν μπορούσε να του εγγυηθεί, έπειτα από την απόφαση του Sebastien Loeb να αρνηθεί την πρόταση της VW και να προχωρήσει σε διετή ανανέωση του συμβολαίου του με τους Γάλλους.

Ο S. Ogier τόνισε: «Η VW είναι η Νο1 εταιρεία στην Ευρώπη και σύντομα θα είναι η πρώτη στον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα συμμετέχουν με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο του WRC και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του προγράμματος από την αρχή του».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen, συμπλήρωσε: «Είμαστε περήφανοι που ένα τόσο γρήγορο δίδυμο όπως ο Sebastien Ogier και ο (σ.σ.: συνοδηγός του) Julien Ingrassia αποφάσισαν να έρθουν στη VW. Θα δώσει νέο κίνητρο στην ομάδα μας ο στόχος να τους προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό Polo R WRC. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και ελπίζουμε σε πολλές νίκες και τίτλους στο μέλλον».

auto.in.gr

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024