Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανό ντεμπούτο του VW Polo R WRC μέσα στο 2012

Πιθανό ντεμπούτο του VW Polo R WRC μέσα στο 2012

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο η Volkswagen θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013 δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, να εκκινήσει σε κάποιους αγώνες του θεσμού προς το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τότε ο Sebastien Ogier θα συμμετέχει σε όλα τα ράλι με ένα Skoda Fabia S2000.

Η μεταγραφή του Sebastien Ogier στη Volkswagen θα άφηνε τον Γάλλο εκτός αγώνων το 2012, καθώς η γερμανική εταιρεία θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013, ωστόσο ο Γάλλος θα συμμετάσχει σε όλα τα ράλι του WRC 2012 στο μπάκετ ενός Skoda Fabia S2000.

Μάλιστα, ο 28χρονος οδηγός είπε πως αν το πρόγραμμα εξέλιξης του VW Polo R WRC αποδειχθεί επιτυχημένο και αποδοτικό στις δοκιμές τους προσεχείς μήνες, τότε το αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του ακόμα και μέσα στο 2012.

Ο Sebastien Ogier, που ήρθε σε ρήξη με τη Citroen και έσπασε το συμβόλαιό του με τη γαλλική εταιρεία πριν λίγες εβδομάδες, είπε συγκεκριμένα: «Η συμμετοχή μου στο WRC 2012 θα μου δώσει τη δυνατότητα να κρατήσω τη φυσική μου κατάσταση και να εγκλιματιστώ στα ράλι που δεν γνωρίζω τόσο καλά.

Οι δοκιμές θα μου επιτρέψουν να ακολουθήσω την εξέλιξη του Polo από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική πρόκληση. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αγωνιστώ με το Polo προς το τέλος της χρονιάς, αν η ομάδα πιστεύει ότι είμαστε αρκετά έτοιμοι».

Τέλος, ο S. Ogier μίλησε και για την απόφασή του να επιλέξει τη Volkswagen έναντι της Ford, στην οποία αναμενόταν να μεταγραφεί μόλις έγινε γνωστή η ρήξη του με τη Citroen: «Εξετάσαμε και τα δύο ενδεχόμενα. Ωστόσο, το μέλλον της Ford στο σπορ δεν ήταν όσο σίγουρο είναι αυτό της VW. Όταν εξέτασα όλα τα υπέρ και τα κατά, η Volkswagen εμφανίστηκε ως η καλύτερη επιλογή».

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024