Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Petter Solberg επιστρέφει στη Ford

Ο Petter Solberg επιστρέφει στη Ford

Ο Νορβηγός θα κάνει δοκιμές με το Fiesta WRC την Πέμπτη (15/12) και όλα δείχνουν ότι το 2012 θα οδηγεί δίπλα στον Jari Matti Latvala στην εργοστασιακή ομάδα της Ford.

Ο Petter Solberg αναμένεται να είναι ο δεύτερος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012, δίπλα στον Jari Matti Latvala και στη θέση του Mikko Hirvonen, που μεταγράφηκε στη Citroen.

Ο Νορβηγός, που αναδείχθηκε στο WRC από τη Ford πριν αποχωρήσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας για τη Subaru, θα κάνει δοκιμές με το Ford Fiesta WRC την Πέμπτη (15/12) και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διαπραγματευτεί με τον διευθυντή της Ford M-Sport, Malcolm Wilson.

Ανάλογα με την έκβαση των δοκιμών και των διαπραγματεύσεων, η πιθανή συμφωνία των δύο πλευρών αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα (19/12), οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το WRC 2012.

Μετά από τρία χρόνια συμμετοχής με την ιδιωτική του ομάδα, ο Petter Solberg επθυμεί διακαώς να ενταχθεί ξανά σε μια εργοστασιακή ομάδα. Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε πει στο βρετανικό περιοδικό Autosport: «Νομίζω ότι ο Jari Matti κι εγώ θα κάναμε μια πολύ δυνατή ομάδα, μια αληθινά δυνατή ομάδα τη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Jari έχει τη δυναμική να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής κι εγώ θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα. Ήμουν ιδιώτης αγωνιζόμενος τρία χρόνια τώρα και θέλω πολύ να επιστρέψω με ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο. Ξέρω για τι είμαι ικανός ακόμα και θα είναι φανταστικό να συνεργαστούμε ξανά με τον Malcolm [Wilson]».

Ο «Sol» θα οδηγήσει το Ford Fiesta WRC σε μια διαδρομή της Valence, κοντά στις Ειδικές του Ράλι Monte Carlo που θα ανοίξει την αυλαία του WRC 2012 στο τέλος Ιανουαρίου. Στο σημείο βρίσκεται ήδη για δοκιμές ο Jari Matti Latvala.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024