Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WRC 2012: O Petter Solberg και επίσημα στη Ford!

WRC 2012: O Petter Solberg και επίσημα στη Ford!

Ο 37χρονος Νορβηγός θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 2012 με ένα από τα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC, δίπλα στον Jari Matti Latvala, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ford Ευρώπης.

Ο Petter Solberg θα επιστρέψει στην εργοστασιακή ομάδα της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012, οδηγώντας ένα από τα δύο Fiesta WRC, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ford Ευρώπης.

Ο Νορβηγός έκανε δοκιμές με το Ford Fiesta WRC στη νότια Γαλλία στη διάρκεια της εβδομάδας (12-15/12), όλα κύλησαν ομάδα και στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Cumbria. Θα είναι, έτσι, ο αντικαταστάτης του Mikko Hirvonen, ο οποίος από το 2012 θα αγωνίζεται με τη Citroen.

Στα 37 του χρόνια, με 13 νίκες, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και πολύ πλούσια εμπειρία, ο «Sol» μπορεί να προσφέρει στη Ford πολύτιμη βοήθεια στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και σταθερή συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών – ενώ δεν απέκλεισε να βοηθήσει και τον Jari Matti Latvala για τον τίτλο οδηγών.

Η Ford ήταν εκείνη που είχε αναδείξει τον Petter Solberg στην κεντρική σκηνή του WRC, το 2000. Μετά το τελευταίο του Ράλι με το Ford Focus WRC, στη Φινλανδία εκείνη τη χρονιά, ο Νορβηγός το 2001 έφυγε για τη Subaru και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου το 2003.

Όταν η Subaru αποφάσισε να αποχωρήσει από το σπορ, στις αρχές του 2009 ο Νορβηγός ίδρυσε τη δική του ομάδα (Petter Solberg World Rally Team) και ανέβηκε αρκετές φορές στο βάθρο -αλλά ποτέ στο κεντρικό σκαλί του- αγωνιζόμενος με ιδιωτικές Citroen Xsara, C4 και DS3 τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ford Ευρώπης, Gerard Quinn, είπε: «Η προσθήκη του Petter Solberg στην ομάδα φέρνει έναν από τους πιο έμπειρους και παθιασμένους οδηγούς πίσω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τίτλος οδηγός και οι 13 νίκες του αποδεικνύουν την ικανότητά του, ενώ η πλούσια εμπειρία του θα είναι σπουδαίο κεφάλαιο τους οδηγικού μας διδύμου».

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024