Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WRC 2012: O Nasser Al Attiyah τρίτος οδηγός της Citroen

WRC 2012: O Nasser Al Attiyah τρίτος οδηγός της Citroen

Ο οδηγός από το Κατάρ προστίθεται στη γαλλική εργοστασιακή ομάδα, δίπλα στους Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen, καθώς από το δεύτερο αγώνα του νέου πρωταθλήματος (Ράλι Σουηδίας, 9-12/02) θα οδηγεί ένα τρίτο Citroen DS3 WRC.

Η εργοστασιακή ομάδα της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012 θα εμπλουτιστεί και με ένα τρίτο DS3 WRC από τον δεύτερο αγώνα του θεσμού, το Ράλι Σουηδίας (9-12/02), και στο μπάκετ του θα βρίσκεται ο Nasser Al Attiyah.

Ο οδηγός από το Κατάρ, νικητής του φετινού Ράλι Ντακάρ και επτά φορές πρωταθλητής ράλι Μέσης Ανατολής διέκοψε πριν λίγους μήνες τη συνεργασία του με τη Volkswagen – παρότι είχε τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα της γερμανικής εταιρείας στο WRC.

Ο λόγος ήταν ότι ο χορηγός του, το ίδιο το Κατάρ, ήθελε να συμμετάσχει τόσο στο Ράλι Ντακάρ όσο και στο WRC το 2012. Η Volkswagen δεν του παρείχε καμία από αυτές τις δυνατότητες, καθότι αποσύρθηκε εργοστασιακά από το Ράλι Ντακάρ ώστε να αφοσιωθεί στην είσοδό της στο WRC το 2013.

Έτσι, ο Nasser Al Attiyah εξασφάλισε για το Ράλι Ντακάρ ένα Hummer της ομάδας του Αμερικανού Robby Gordon και τώρα ένα εργοστασιακό Citroen DS3 WRC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2012.

Θα είναι και τα δύο βαμμένα στο μοβ χρώμα του χορηγού του, ενώ το Citroen θα έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με τα αυτοκίνητα των δύο άλλων οδηγών της εργοστασιακής γαλλικής ομάδας, Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσα αυτό που ήταν το όνειρο και η αγωνιστική μου προσδοκία» είπε ο Nasser Al Attiyah και συνέχισε: «Δουλέψαμε πολύ για αυτό το πρόγραμμα τους τελευταίους μήνες και δεν μπορώ να περιμένω να γνωρίσω την ομάδα και να δοκιμάσο το DS3 WRC.

Είναι λίγο νωρίς για να θέσω στόχους, καθώς βασίζομαι στη συλλογή εμπειρίας όχι μόνο από την ομάδα των μηχανικών, αλλά και από οδηγούς με το ταλέντο των Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να συγκεντρώσω πολλούς βαθμούς στα σκληρότερα ράλι, όπως για παράδειγμα της Ελλάδας.

Επίσης πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό βήμα ότι το WRC ανοίγεται με μεγαλύτερης διάρκειας αγώνες. Η εμπειρία που απέκτησα στο Ράλι Ντακάρ θα είναι πολύ χρήσιμη, διότι οι αρετές της αντοχής είναι πολύ σημαντικές σε τέτοια ράλι».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen, Olivier Quesnel, συμπλήρωσε: «Είναι ολοκληρωμένος οδηγός και έχει ήδη πλούσια εμπειρία, όπως έχουν αποδείξει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε την ομάδα μας για να κάνει το ντεμπούτο του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC και θα τον υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τον βοηθήσουμε να ανέβει σε κορυφαίο επίπεδο».

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024