Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
58ο Ράλλυ Ακρόπολις – 2η ημέρα: Πρώτος ο S. Loeb με προσεκτικά βήματα

58ο Ράλλυ Ακρόπολις – 2η ημέρα: Πρώτος ο S. Loeb με προσεκτικά βήματα

O S. Loeb (Citroen DS3 WRC) επωφελήθηκε από μία άτυχη στιγμή του Jari Matti Latvala (Ford Fiesta WRC) και "έκλεψε" την πρώτη θέση από την 4η Ειδική Διαδρομή της ημέρας του 58ου Ράλλυ Ακρόπολις. Τρίτος τερμάτισε τη 2η ημέρα ο Petter Solberg (Ford Fiesta WRC).

Η πρώτη ημέρα του αγώνα είχε μικτές συνθήκες καθώς το πρωί υπήρχε βροχή και λάσπη στις Ειδικές Διαδρομές και η επιλογή των ελαστικών ήταν καθοριστική.

Το απόγευμα όμως ο ήλιος στέγνωσε το χώμα και το Ράλλυ Ακρόπολις πήρε την κανονική του μορφή: Σκληρό και με πολύ σκόνη.

Οι περισσότεροι οδηγοί προτίμησαν να μην πιέσουν στο όριο τα ελαστικά και τα αυτοκίνητά τους αφού η ημέρα ήταν πολύ μεγάλη και έχουν ακόμα δύο ημέρες αγώνα.

Την καλύτερη τακτική είχε ο Sebastien Loeb. Ο Γάλλος ξεκίνησε την ημέρα επιφυλακτικά, ανέβασε το ρυθμό του μετά τις δύο πρώτες ειδικές και επιτέθηκε.

Στο τέλος του πρώτου loop είχε πάρει την πρωτοπορία στη Γενική την οποία δεν άφησε μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο S. Loeb γνωρίζει πως το Σάββατο θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους οδηγούς της Ford, αλλά και τον Mikko Hirvonen.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta WRC).

Κυριάρχησε στο ξεκίνημα της ημέρας, ωστόσο στη συνέχεια έπεσε στη 2η θέση πίσω από τον S. Loeb χάνοντας σταδιακά χρόνο. Στο δεύτερο loop ο J. M. Latvala ανέβασε ρυθμό και τελικά έκλεισε την ημέρα με 3 νίκες σε Ειδικές ΔΙαδρομές και 6,5’’ διαφορά από τον S. Loeb.

Ο Petter Solberg ξεκίνησε την ημέρα (ως συνήθως) με πολλές ελπίδες για τη νίκη όμως είχε προβλήματα με το set up του Ford Fiesta. Όταν όλα μπήκαν στη θέση τους ο Νορβηγός πίεσε και κέρδισε μια ειδική, ωστόσο στην 6η ειδική διαδρομή ένα λάθος του κόστισε πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Ο Νορβηγός, μετά από άλμα στη Διαδρομή «Δροσοχώρι», προσγειώθηκε βίαια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει την μπροστινή ανάρτηση του Ford αλλά και τη μετάδοση του Fiesta. Στη συνέχεια επιδιόρθωσε τη ζημιά, χάνοντας όμως έδαφος.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Mikko Hirvonen, ο οποίος είχε δύο κλαταρίσματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αυτό στην τελευταία ειδική να τον ρίχνει στην 4η θέση της Γενικής. Ο Φινλανδός μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στη μάχη των τριώ πρώτων θέσεων.

Αρκετά πιο πίσω ακολουθεί ο Evgeny Novikov, που επίσης ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων, και συγκεκριμένα αναφορικά με το τούρμπο και τον επιλογέα του δικού του Fiesta WRC. Σχεδόν 1 λεπτό πίσω του βρίσκεται ο Martin Prokop.

Σημειώστε ότι σειρά προβλημάτων αντιμετώπισε ο Mads Ostberg, αλλά και ο Thierry Neuville, με τον πρώτο να έχει έξοδο και τον δεύτερο σπασμένο ημιαξόνιο.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης (Subaru Impreza WRC STi) κινήθηκαν με ένα σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τα προβλήματα σε μια αντικειμενικά δύσκολη ημέρα.

Αντίθετα, άτυχοι στάθηκαν οι Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO ΙX), οι οποίοι εγκατέλειψαν το σημερινό σκέλος ύστερα από έξοδο στη «Θήβα 1.»
Αργότερα οι Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος, που προδόθηκαν από την τουρμπίνα του δικού τους Mitsubishi Lancer EVO X στους πρώτους «Βωξίτες».

Πάντως, τα δύο κορυφαία πληρώματα θα εκκινήσουν και πάλι στο αυριανό σκέλος, όπου το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς στους ήδη συμμετέχοντες σε όλο τον αγώνα θα προστεθούν τα υπόλοιπα 19 πληρώματα για τη μάχη που θα δοθεί στο πρώτο loop ειδικών στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Το Σάββατο, που θεωρείται από τους οδηγούς η πιο δύσκολη ημέρα του αγώνα. Περιλαμβάνει συνολικά 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 149 χιλιομέτρων, με τη δράση να ξεκινά στις 08:38 στην Διαδρομή «Κλένια-Μυκήνες 1.»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΣΚΕΛΟΥΣ

1ος.Sebastien Loeb Citroen DS3 WRC 2.14:01,3”

2ος .Jari-Matti Latvala Ford Fiesta WRC+ 6,5”

3ος .Petter Solberg Ford Fiesta WRC + 17,7”

4ος. Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC + 49,6”

5ος.Evgeny Novikov Ford Fiesta WRC + 3:54,9”

6ος. Martin Prokop Ford Fiesta WRC + 4:46,7”

7ος. Nasser Al-Attiyah Citroen DS3 WRC + 4:56,9”

8ος. Mads Ostberg Ford Fiesta WRC + 5:14.6”

9ος. Sebastien Ogier VW Skoda Fabia+ 5:27.2”

10ος. Andreas Mikkelsen VW Skoda Fabia + 6:31”

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024