Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Αργεντινής 2013:

Ράλλυ Αργεντινής 2013: «Εύθραυστα» πρώτος ο S. Ogier

Στο τέλος της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Αργεντινής, ο Sebastien Ogier βρίσκεται στην κορυφή, με τον S. Loeb να ακολουθεί με 16,3 δευτερόλεπτα διαφορά. Πολύ δυνατός ο M. Hirvonen στην τρίτη θέση. Ηρωική προσπάθεια του D. Sordo, με... μισό αυτοκίνητο έπειτα από ατύχημα, στη δέκατη θέση.

Με μικρή διαφορά προηγείται στην τελική κατάταξη ο Sebastien Ogier, στο τέλος της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Αργεντινής. Έχοντας κερδίσει τις δύο πρώτες Ε.Δ. του αγώνα, ο Γάλλος, με VW Polo R, ανέβασε τη διαφορά του στα 8,8 δευτερόλεπτα.

Όμως, στην τρίτη Ε.Δ., τα Citroen DS3 έκαναν την αντεπίθεσή τους, με τον Mikko Hirvovnen να κάνει τον καλύτερο χρόνο και τον Sebastien Loeb δεύτερο. Ο S. Ogier τερμάτισε τρίτος και έτσι η διαφορά του μειώθηκε στα 3,6 δευτερόλεπτα.

Ο Dani Sordo πάλι είχε πρόβλημα με τις σημειώσεις της διαδρομής. Όπως δήλωσε, ο συνοδηγός του, Carlo del Bario, κάτι δεν του διάβασε σωστά και το αποτέλεσμα ήταν η είσοδος σε μια στροφή με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Το Citroen DS3 τούμπαρε και επέστρεψε στoν αγώνα χωρίς υποβοήθηση στο τιμόνι. Αυτό τού κόστισε περισσότερο από επτά λεπτά χρόνο και 15 θέσεις στην κατάταξη.

Ο «ντεφορμέ», κατά τα λεγόμενά του, S. Loeb, μάλλον υποτίμησε τις δυνατότητές του. Η χειρότερη επίδοση που είχε ήταν η τέταρτη θέση στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή. Με σταθερό ρυθμό, διατήρησε μικρή διαφορά από τον πρωτοπόρο S. Ogier και απλώς περιμένει ένα λάθος του.

Σταθερά στην πρώτη τριάδα βρέθηκε και ο Mikko Hirvonen. O Φινλανδός, με τον ρυθμό που είχε, επιβεβαίωσε ότι οι αναβαθμίσεις που έγιναν στο Citroen DS3 ήταν αποτελεσματικές. Ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή, με 6,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον τρίτο S. Ogier και με τον τρόπο αυτόν κρατάει υπό έλεγχο την απόστασή του από την κορυφή.

Καταστροφική ήταν η τέταρτη Ειδική Διαδρομή για τον Νορβηγό Mads Ostberg. Ενώ ήταν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ένα σπασμένο ακρόμπαρο στο Ford Fiesta RS τού κόστισε περισσότερο από πέντε λεπτά χρόνο και έπεσε στην 11η θέση.

Στην τέταρτη θέση, με 9,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον S. Ogier, βρίσκεται ο «ομόσταυλός» του στη VW, Jari Matti Latvala.

Ράλλυ Αργεντινής 2013: Ημέρα πρώτη

Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος

1. Sebastien OgierVW Polo R1.57:14.1
2. Sebastien LoebCitroen DS3+ 16.3
3. Mikko HirvonenCitroen DS3+ 18.1
4. Jari-Matti LatvalaVW Polo R+ 40.7
5. Evgeny NovikovM-Sport Ford Fiesta RS+ 1:37.7
6. Andreas MikkelsenVW Polo R+ 1:55.1
7. Thierry NeuvilleM-Sport Ford Fiesta RS+ 2:12.5
8. Martin ProkopCzech Ford Fiesta RS+ 6:41.4
9. Gabriel PozzoM-Sport Ford Fiesta RS+ 10:10.3
10. Dani SordoCitroen DS3+ 10:32.6

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024