Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Αυστραλίας 2013: Επιβλητική νίκη για τον S. Ogier, ανατροπή στο τέλος για τη δεύτερη θέση

Ράλλυ Αυστραλίας 2013: Επιβλητική νίκη για τον S. Ogier, ανατροπή στο τέλος για τη δεύτερη θέση

Ο Sebastien Ogier πήρε εύκολα τη νίκη στο Ράλλυ Αυστραλίας, αλλά θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο αγώνα για να πανηγυρίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στο WRC. Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή έγινε η ανατροπή και ο Thierry Neuvile ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Έχοντας νικήσει στις 19 από τις 22 Ειδικές Διαδρομές του Ράλλυ Αυστραλίας, ο Sebastien Ogier πήρε άξια μια εύκολη νίκη. Όμως, ο Γάλλος, με VW Polo R θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο αγώνα της πατρίδας του για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στο WRC.

Τα σχέδιά του για τη φιέστα χάλασαν από την ανατροπή που έγινε στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα. Ο Mikko Hirvonen ήταν δεύτερος, αλλά ένα σκασμένο ελαστικό στην Power Stage του κόστισε ένα λεπτό σε χρόνο και μαζί την απώλεια της δεύτερης θέσης που κατέκτησε ο Thierry Neuville.

Με τον S. Ogier να δείχνει ανίκητος σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στράφηκε στην προσπαθεια του Chris Meeke, που αντικατέστησε τον Dani Sordo στο τιμόνι του Citroen DS3.

O Βρετανός έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και βρισκόταν στην τέταρτη θέση μέχρι τη στιγμή που είχε ατύχημα. Επέστρεψε στον αγώνα με τους κανονισμούς Rally 2 και προσπάθησε να κερδίσει κάποιες θέσεις.

Ανέβηκε μέχρι τη 12η μέχρι που είχε κι άλλο ατύχημα στην τελευταία Ε.Δ. την οποία ολοκλήρωσε με τον πίσω δεξί τροχό του Citroen DS3 να σέρνεται πίσω από το αυτοκίνητο.

Ο Jari Matti Latvala ήταν εκτός ρυθμού την πρώτη ημέρα του Ράλλυ. Στη συνέχεια πίεσε και κέρδισε θέσεις στην κατάταξη, μέχρι που και αυτός στην τελευταία Ε.Δ. είχε σκασμένο ελαστικό και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ο Φινλανδός διατήρησε άνετα την τέταρτη θέση μπροστά από τους Mads Ostberg και Andreas Mikkelsen οι οποίοι έδωσαν πολύ δυνατή μάχη μεταξύ τους από την πρώτη έως την τελευταία Ε.Δ. του αγώνα.

Αδιάφορος ήταν ο αγώνας για τον Ρώσο Evgeny Novikov, που ανέβασε το ρυθμό του την τελευταία ημέρα του Ράλλυ και το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν ο τρίτος καλύτερος χρόνος στην Power Stage.

Αναμενόμενη ήταν η δυναμική του Nathan Quinn, ο οποίος στον εντός έδρας αγώνα του, καθότι Αυστραλός, έφερε το MINI της Italia στην όγδοη θέση.

O Khalid Al Qassimi έμεινε σταθερά ένατος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Ράλλυ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Abdulaziz Al-Kuwari από την κατηγορία WRC2, καθώς ο Robert Kubica δεν είχε συμμετοχή στο Ράλλυ Αυστραλίας, επειδή αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην πατρίδα του την Πολωνία.

Ράλλυ Αυστραλίας 2013: Τα τελικά αποτελέσματα

Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1. Sebastien OgierVW3.19:55.0
2. Thierry NeuvilleM-Sport Ford+1:32.1
3. Mikko HirvonenCitroen+2:02.1
4. Jari-Matti LatvalaVW+2:57.4
5. Mads OstbergM-Sport Ford+3:17.2
6. Andreas MikkelsenVW+3:37.6
7. Evgeny NovikovM-Sport Ford+7:31.2
8. Nathan QuinnItalia Mini+13:10.2
9. Khalid Al QassimiCitroen+15:17.6
10. Abdulaziz Al-KuwariSeashore Ford+17:27.7

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024