Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
WRC - Ράλλυ Μεξικό 2014: Aπόλυτη κυριαρχία S. Ogier-VW, πρώτο βάθρο για Hyundai

WRC – Ράλλυ Μεξικό 2014: Aπόλυτη κυριαρχία S. Ogier-VW, πρώτο βάθρο για Hyundai

Με τους S. Ogier για J. Latvala να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις και τη Hyundai να πανηγυρίζει το πρώτο της βάθρο ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.


Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν κατέκτησε ο S. Ogier, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Ράλλυ Μεξικό. Ο Αλσατός δεν απειλήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστών του.

Ενδεικτική της άνετης επικράτησης του S. Ogier είναι η διαφορά του από τον δεύτερο Jarri Matti Latvala, η οποία έφτασε το 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα. Ο Φιλανδός εκκινούσε πρώτος στις ειδικές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα στο τέλος της πρώτης ημέρας να τον υπολείπεται ήδη 40 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του S. Ogier.

Μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο M. Ostberg (Citroen DS3 WRC), τη μηχανική βλάβη στο Ford Fiesta M-Sport του M. Hirvonen και την έξοδο του Kriss Meeke (Citroen DS3 WRC), στην τρίτη θέση του αγώνα αναρριχήθηκε ο T. Neuville, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος, χαρίζοντας στην Hyundai το βάθρο της χρονιάς.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες εγκαταλείψεις του αγώνα, ξεχωρίζει εκείνη του A. Mikkelsen (VW Polo WRC) και του R. Kubica (Ford Fiesta WRC M-Sport). Μάλιστα ο Πολωνός είχε δύο άτυχες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα, πριν εγκαταλείψει οριστικά έχοντας «τραυματίσει» το προστατευτικό roll cage.

Mετά την άνετη επικράτηση του S. Ogier στο Μεξικό, ο Αλσατός επέστρεψε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 63 βαθμός. Σε απόσταση αναπνοής με 60 βαθμούς βρίσκεται ο δεύτερος οδηγός της VW, Jari Matti Latvala, ενώ τρίτος με 32 βαθμούς είναι ο Mads Ostberg.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η ομάδα της Volkswagen προηγείται ήδη με διαφορά 55 βαθμών από τη δεύτερη Citroen.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024