Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WRC: Η πραγματοποίηση pit stop εξετάζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

WRC: Η πραγματοποίηση pit stop εξετάζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Η αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών είναι ένα από τα νέα στοιχεία που ενδέχεται να ενσωματώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της επόμενης χρονιάς.

Pit stops κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών του WRC είναι πιθανό να δούμε από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Michele Mouton, μάνατζερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

«Το ακούσαμε για πρώτη φορά την περασμένη χρονιά. Δεν εναντιώνομαι σε αυτή την ιδέα. Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε από τα ράλλυ, θα πρέπει να ακούσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και στη συνέχεια να δούμε ποια είναι η άποψη μας για αυτή».

«Αν δεν προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας τότε θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό, μπορεί να προσδώσει μια νέα διάσταση στα ράλλυ», δήλωσε σχετικά με το θέμα της αντικατάστασης ελαστικών η Michele Mouton.

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση pit stop κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διαδρομής πρόκειται να αποτελέσει η αύξηση στο συνολικό μήκος της, που βάσει των σημερινών κανονισμών δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει τα 80 χιλιόμετρα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του WRC που η αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διαδρομής θα αποκτήσει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Στο παρελθόν η ομάδα της Lancia είχε πραγματοποιήσει αλλαγές ελαστικών στο μέσο μιας ειδικής διαδρομής, ωστόσο, η αυστηροποίηση των κανονισμών στα τέλη της δεκαετίας του 1980 απαγόρευσαν οποιαδήποτε εργασία πλην εκείνων που θα πραγματοποιούνται στα προκαθορισμένα σημεία ανασυγκρότησης.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024