Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WRC: Θεαματικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς προωθεί η FIA

WRC: Θεαματικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς προωθεί η FIA

Με στόχο τη βελτίωση του θεάματος, η FIA προωθεί για το 2017 θεμελιώδεις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Αποφασισμένη να αλλάξει την εικόνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ δηλώνει η FIA δια στόματος του Προέδρου της επιτροπής WRC, Carlos Barbosa.

Οι νέοι κανονισμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την αγωνιστική περίοδο του 2017, ωστόσο θα γίνουν γνωστοί και θα συζητηθούν πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

«Αν βάψεις όλα τα σημερινά αυτοκίνητα σε λευκό χρώμα δεν είναι εφικτό να αναγνωρίσεις ποιο είναι ποιο. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, πρέπει να φέρουμε πίσω το θέαμα στο πρωτάθλημα και να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο ελκυστικά», δήλωσε ο C. Barbosa.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 2017 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ως προς το μέγεθος των αυτοκινήτων –εξετάζεται η πιθανότητα οι ομάδες να μεταβούν από το B Segment στο D Segment- και την ισχύ τους, με τους νέους κανονισμούς να θέτουν περιορισμούς στη ροή του καυσίμου, επιτρέποντας στις ομάδες να επιλέξουν τον τύπο του κινητήρα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή των συζητήσεων για τα αυτοκίνητα του 2017. Η βασική αρχή έχει να κάνει με τον περιορισμό στη ροή του καυσίμου, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει».

«Θα πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα ώστε να φέρουμε το WRC μέσα στα 10 κορυφαία αθλητικά γεγονότα του πλανήτη», πρόσθεσε ο C. Barbosa αποκαλύπτοντας πως οι νέοι κανονισμοί πρόκειται να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, κατά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

«Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε τους κανονισμούς μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτή είναι η υπόσχεση που δώσαμε στους κατασκευαστές και τα πάντα πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί και διορθωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς», επεσήμανε ο Πρόεδρος της επιτρόπής WRC της FIA.

auto.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024