Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Γερμανίας 2014: Θρίαμβος για τον T. Neuville, ιστορικό 1-2 για την Hyundai

Ράλλυ Γερμανίας 2014: Θρίαμβος για τον T. Neuville, ιστορικό 1-2 για την Hyundai

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του αλλά και στην ιστορία της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ κατέκτησε σε γερμανικό έδαφος ο T. Neuville. Στη δεύτερη θέση ο D. Sordo, επίσης με Hyundai i20.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και την τρίτη ημέρα του Ράλλυ Γερμανίας. Την στιγμή που έδειχναν πως όλα έχουν κριθεί, με τον S. Ogier να έχει εγκαταλείψει οριστικά και τον J. Latvala να έχει «χτίσει» απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο K. Meeke, ήρθε το λάθος του Φιλανδού να ανατρέψει και πάλι τις ισορροπίες του γερμανικού ράλλυ.

Ο J. Latvala βγήκε εκτός δρόμου στην πρώτη από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφήνοντας την πρώτη θέση στον K. Meeke.

Ωστόσο, ο Βρετανός οδηγός της Citroen ήταν το αμέσως επόμενο θύμα της υγρής γερμανικής ασφάλτου, εγκαταλείποντας μετά από έξοδο στην δεύτερη ειδική διαδρομή της Κυριακής.

Έτσι, λοιπόν, ήταν η σειρά του T. Neuville να τεθεί επικεφαλής του αγώνα. Έχοντας πίσω του τον D. Sordo, επίσης με Hyundai i20, ο Βέλγος απέφυγε τα λάθη και παρέμεινε μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του αλλά και την πρώτη νίκη για την Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία είχε την τύχη να δει τους οδηγούς της στα δύο υψηλότερα σκαλιά του βάθρου, την ώρα που ο A. Mikkelsen έσωζε την παρτίδα για την VW κατακτώντας την τρίτη θέση.

Οι εγκαταλείψεις των S. Ogier, J. Latvala και K. Meeke έφεραν ψηλότερα στην κατάταξη του Ράλλυ Γερμανίας τα Ford Fiesta της M-Sport, με τους E. Evans και M. Hirvonen να τερματίζουν στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως.

Το 1-2 στη Γερμανία χαρίζει στην Hyundai πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση, πίσω από την Volkswagen Motorsport, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

auto.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024