Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Αυστραλίας 2014: Νίκη για S. Ogier, τίτλος για Volkswagen

Ράλλυ Αυστραλίας 2014: Νίκη για S. Ogier, τίτλος για Volkswagen

Tον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πανηγύρισε η Volkswagen Motorsport στην Αυστραλία, βλέποντας τους S. Ogier, J. Latvala και A. Mikkelsen να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Με τον τρόπο που αρμόζει σε έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή έφτασε ο S. Ogier στην έκτη νίκη του στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Αν και ο Αλσατός έχει εξασφαλίσει επί της ουσίας τον δεύτερο συνεχή τίτλο της καριέρας του στο WRC, βρέθηκε από την πρώτη στην κορυφή της κατάταξης του Ράλλυ Αυστραλίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στη δεύτερη θέση του Ράλλυ Αυστραλίας τερμάτισε ο J. Latvala, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη μετά τη λάθος επιλογή ελαστικών κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους του αγώνα.

Τελικά, η διαφορά ανάμεσα στον S. Ogier και τον J. Latvala διαμορφώθηκε στα 6,8 δευτερόλεπτα, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στον Φιλανδό οδηγό της Volkswagen, ο οποίος μεταξύ άλλων επικράτησε στην υπερ-ειδική διαδρομή της τελευταίας ημέρας.

H Γερμανική ομάδα πέτυχε το απόλυτο στα χώματα της Αυστραλίας, βλέποντας τον A. Mikkelsen να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Ο Νορβηγός κέρδισε τη μάχη που έδωσε με τον K. Meeke, μετά την ποινή του ενός λεπτού που δέχθηκε ο οδηγός της Citroen, εξαιτίας της επιλογής του να «κόψει» μια στροφή σε ειδική διαδρομή του Σαββάτου.

Ο K. Meeke υποχώρησε προσωρινά στην πέμπτη θέση, ωστόσο, δεν δυσκολεύτηκε να βρεθεί ξανά μπροστά από τον M. Hirvonen τερματίζοντας τέταρτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Hyundai Motorsport πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, με τα τρία i20 να τερματίζουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα και ειδικότερα στην 7η, την 8η και τη 10η θέση.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ο οποίος θα κρίνει οριστικά και τον τίτλο στο πρωτάθλημα των οδηγών θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Οκτωβρίου στη Γαλλία.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024