Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Monte Carlo 2016: Νίκη στο άνοιγμα της σεζόν για τον S. Ogier

Ράλλυ Monte Carlo 2016: Νίκη στο άνοιγμα της σεζόν για τον S. Ogier

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2016 ο S. Ogier κατακτώντας για τρίτη φορά στην καριέρα του την πρώτη θέση στο ιδιαίτερα απαιτητικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Στη δεύτερη θέση ο A. Mikkelsen επίσης με VW Polo R WRC.

Τις βάσεις για τον τέταρτο συνεχή παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του έβαλε ο S. Ogier κόβοντας πρώτος το νήμα στο Ράλλυ του Monte Carlo. Ο Aλσατός βρήκε απέναντί του τον K. Meeke, ο οποίος τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα διατηρήθηκε στην κορυφή. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε το Σάββατο, με τον Βρετανό οδηγό να μένει δεύτερος, πριν εγκαταλείψει με βλάβη στο σύστημα μετάδοσης.

Πίσω από τον S. Ogier, στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρέθηκαν οι Mikkelsen και Latvala, η μάχη των δύο οδηγών της VW ολοκληρώθηκε πρόωρο με τον Φινλανδό να εγκαταλείπει μετά από έξοδο. Μάλιστα, ο J. Latvala κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός αγώνα καθώς στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην ειδική, χτύπησε έναν θεατή χωρίς παρόλα αυτά να τον τραυματίσει.

Με τους K. Meeke και J. Latvala εκτός μάχης, το έργο των Ogier και Mikkelsen έγινε πολύ πιο εύκολο. Οι δύο οδηγοί της VW δεν ρίσκαραν στις εναπομείναντες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και της Κυριακής φέρνοντας τα Polo R WRC στην κορυφή.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατάφερε να ανέβει ο T. Neuville με Hyundai i20. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα ο Βέλγος βρήκε ρυθμό κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές και κλείνοντας την απόσταση από τον δεύτερο Mikkelsen στα 11,6 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του Hyundai i20 δεν επέτρεψε στον T. Neuville να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Πίσω του τερμάτισε ο Μ. Ostberg με Ford Fiesta, με τον S. Lefebre να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα ενός αγώνα που για μια ακόμα φορά χαρακτηρίστηκε από τις απαιτητικές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ειδικές διαδρομές.

Πέρα από τους Meeke και Latvala, εκτός μάχης τέθηκε από πολύ νωρίς και ο R. Kubica, o οποίος είναι πολύ πιθανό να μην ακολουθήσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Να σημειώσουμε πως στο φετινό Monte Carlo υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο, με τον Λ. Αθανάσουλα και τον N. Zακχαίο να τερματίζουν στην 21η θέση της γενικής κατάταξης με Skoda Fabia R5.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024