WRC: Οι S. Loeb και P. Solberg στο στόχαστρο της Toyota

WRC: Οι S. Loeb και P. Solberg στο στόχαστρο της Toyota
Η Toyota συνεχίζει την εξέλιξη του Yaris WRC με το οποίο θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, χωρίς ωστόσο να έχει έρθει σε συμφωνία με κάποιον οδηγό. Η περίπτωση του P. Solberg φαντάζει σαφώς πιο εύκολη από εκείνη του επτά φορές πρωταθλητή S. Loeb  
Read hidden
Δύο πολύπειρους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ επιχειρεί να προσεγγίσει η αγωνιστική ομάδα της Toyota ενόψει της επιστροφής της στον θεσμό το 2017.

Ο T. Makkinen, επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing παραδέχθηκε πως η διαδικασία ανεύρεσης των κατάλληλων οδηγών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ δεν έκρυψε την προτίμησή του για τους S. Ogier και P. Solberg.

“Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σε μια ομάδα είναι οι οδηγοί. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές για εμάς».

«Την επόμενη χρόνια είναι πιθανόν να αναγκαστούμε να συμβιβαστούμε σε ότι έχει να κάνει με τους οδηγούς, θα πρέπει να εξετάσουμε άλλες λύσεις», δήλωσε ο T. Makkinen αποκαλύπτοντας πως είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον P. Solberg τον περασμένο μήνα.

«Συζητήσαμε διάφορα πλάνα με τον Petter. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Peter είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας πολύ γρήγορος οδηγός».

«Αυτή τη στιγμή «τρέχει» την ομάδα του στο πρωτάθλημα του rallycross ωστόσο παραμένει πιθανό να δοκιμάσει», δήλωσε ο Φιλανδός.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Toyota άφησε ωστόσο και ο ίδιος ο P. Solberg.

«Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές εναλλακτικές για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μέλλον στο rallycross προμηνύεται συναρπαστικό και οι επιλογές που έχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες».

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μισοτελειωμένες δουλειές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η συζήτηση με τον Tommi ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ήταν πολύ ενδιαφέρον να ενημερώνεσαι για τα πλάνα της Toyota», ήταν τα λόγια του P. Solberg.

Στο στόχαστρο της Toyota και ειδικότερα του T. Makkinen βρίσκεται και ο S. Loeb. Ναι μεν ο Φιλανδός διέψευσε την πραγματοποίηση κάποιας συνάντησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αν ο Αλσατός επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, τότε θα ήθελε να συζητήσει μαζί του.

auto.in.gr

WRC:  Περισσότερες ειδήσεις
Αγορά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΟΛΟ 2017 — 88.083
Δεκέμβριος 2017 — 5.396

Οι δέκα πρώτες εταιρείες σε πωλήσεις και το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά το 2017

Εταιρεία Πωλήσεις %
TOYOTA 10026 11,4%
NISSAN 7194 8,2%
VOLKSWAGEN 6832 7,8%
OPEL 6644 7,5%
PEUGEOT 6503 7,4%
FIAT 6366 7,2%
SUZUKI 5364 6,1%
CITROEN 4107 4,7%
HYUNDAI 4038 4,6%
MERCEDES-BENZ 3920 4,5%

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2017
15.631.687

Publish read?
Yes
No