Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC90 2015: Το εσωτερικό του αποκαλύπτεται!

Volvo XC90 2015: Το εσωτερικό του αποκαλύπτεται!

Με κυρίαρχο στοιχείο την μεγάλη οθόνη αφής, από την οποία θα ελέγχεται και το σύστημα CarPlay της Apple, μαλακό δέρμα, ξύλο και σουηδικό κρύσταλλο, το εσωτερικό του XC90 χαρακτηρίζεται ως το πιο εκλεπτυσμένο που έχουμε δει ως τώρα σε μοντέλο Volvo.

Βαγγέλης Κιούσης

Επιλέγοντας να αποκαλύψει το XC90 από μέσα προς τα έξω, η Volvo έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού του κορυφαίου SUV της, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, με την εμφάνιση της συνολικής εικόνας του μοντέλου.

Η επίσημη πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά στα τέλη του 2014.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος από τις φωτογραφίες, επιβεβαιώνει τον στόχο των Σουηδών να δημιουργήσουν το πολυτελέστερο περιβάλλον που υπάρχει σε αυτοκίνητό τους.

Αντλώντας έμπνευση από την φιλοσοφία «Made by Sweden» που συνδυάζει τις τεχνολογίες αιχμής με την λιτότητα του σκανδιναβικού design και υλικά κορυφαίας ποιότητας, οι σχεδιαστές του XC90 εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ιδιαιτερότητες της χώρας καταγωγής του.

Δεν διστάζουν μάλιστα να προσθέσουν στα συνήθη για την συγκεκριμένη κατηγορία υλικά -το μαλακό δέρμα, το ξύλο και το αλουμίνιο- και εξεζητημένα στοιχεία όπως το κρύσταλλο του οίκου Orrefors στον επιλογέα ταχυτήτων, χειροποίητες λεπτομέρειες και χειριστήρια διακοπής / εκκίνησης του κινητήρα και έντασης του ήχου κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

«Οι λεπτομέρειες αυτές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελούν τα κοσμήματα του εσωτερικού. Προσθέτουν μια αίσθηση αποκλειστικής απόλαυσης που δεν περιορίζεται σε μία άψογη, αλλά στεγνή λειτουργικότητα», υποστηρίζει ο Robin Page, διευθυντής εσωτερικού σχεδιασμού της Volvo Cars.

Σχολιάζοντας την παγκόσμια αποκλειστικότητα του νέου XC90 που αφορά την κεντρική του κονσόλα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo Cars, Thomas Ingenlath επεσήμανε ότι «…το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του Volvo XC90 είναι η οθόνη αφής με τη μορφή tablet, στην κορυφή της κονσόλας, που είναι η καρδιά του νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου».

Παρά την σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη κουμπιών, το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει στον οδηγό έναν εντελώς νέο τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου αλλά και πρόσβαση σε μια σειρά από διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός μοντέρνου, ευρύχωρου και τακτοποιημένου θαλάμου επιβατών.

Τα τελευταία στοιχεία υπηρετεί η σχεδίαση των καθισμάτων που απελευθερώνει πρόσθετο χώρο για τους επιβάτες στη δεύτερη και την τρίτη σειρά, επιτρέποντας στο νέο XC90 να είναι ένα πραγματικά άνετο, επταθέσιο SUV.

Σύμφωνα με τον Robin Page η σχεδίαση των καθισμάτων διέπεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: «Όπως και οι κλασικές σκανδιναβικές καρέκλες έτσι και τα καθίσματα στο νέο Volvo XC90 αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να έχουν πολλή γέμιση για να είναι αναπαυτικά. Ο σκελετός του καθίσματος έχει εργονομικό σχήμα, στη μορφή της καμπύλης της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης, ενώ οι πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης επιτρέπουν στον μεμονωμένο χρήστη να ρυθμίσει το κάθισμα στην ιδανική θέση».

Τα στάνταρ καθίσματα Comfort διατίθενται με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, τρεις μνήμες για τρεις διαφορετικούς χρήστες και στοιχεία όπως ρυθμιζόμενα πλαϊνά, προέκταση του καθίσματος, ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης σε πολλαπλές κατευθύνσεις και κατακόρυφη ρύθμιση των προσκέφαλων.

Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό των καθισμάτων διατίθενται και λειτουργίες αερισμού και μασάζ ενώ το νέο, προαιρετικό κάθισμα Contour έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει εξαιρετική πλευρική στήριξη σε όλο το σώμα, από τους ώμους μέχρι τους μηρούς.

Η δεύτερη σειρά έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση. Η συρόμενη λειτουργία τους χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της τρίτης σειράς ή για να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών, αν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι διπλωμένα στο δάπεδο. Ταυτόχρονα, το κεντρικό κάθισμα της δεύτερης σειράς διατίθεται προαιρετικά και με ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα για παιδιά.

Τα καθίσματα της τρίτης σειράς φιλοξενούν άνετα επιβάτες με ύψος έως 170 εκ., με πρόσθετο χώρο για τα πόδια κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς, ενώ είναι ελαφρώς μετατοπισμένα προς το κέντρο ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τα εμπρός.

Επίσης, τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς διπλώνουν ανεξάρτητα, προσφέροντας ευελιξία φόρτωσης ενώ τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να επιλεγούν και με ηλεκτρική λειτουργία.

Όλα τα καθίσματα διαθέτουν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με προεντατήρες ενώ όλες οι σειρές καθισμάτων καλύπτονται από τους βελτιωμένους αερόσακους οροφής σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης ή ανατροπής.

«Ο πελάτης και η εμπειρία του από το προϊόν είναι στην καρδιά όλων όσων κάνουμε στη Volvo Cars. Δεν δημιουργούμε τεχνολογία για χάρη της τεχνολογίας -τα πάντα σε ένα Volvo βρίσκονται εκεί για να κάνουν το αυτοκίνητο ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση», υποστηρίζει ο Alain Visser, ανώτερος αντιπρόεδρος Marketing, Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών στη Volvo Cars.

Για αυτό το λόγο και ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο XC90 μπορεί να επιλεγεί με σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, με ανεξάρτητες ρυθμίσεις για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους επιβάτες της δεύτερης σειράς.

Η τρίτη σειρά κλιματίζεται με ανεξάρτητη μονάδα, η οποία περιλαμβάνεται στον βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου ανάλογα με την χώρα που αυτό διατίθεται.

Παράλληλα το σύστημα καθαρισμού αέρα της Volvo Cars έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη ενός νέου φίλτρου για την αφαίρεση των μικρών, βλαβερών σωματιδίων και της γύρης από τον εισερχόμενο αέρα.

Το νέο XC90 βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo, που επιτρέπει μια ευρύτερη γκάμα σχεδιαστικών δυνατοτήτων, αναβαθμίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά, βελτιώνει την ποιότητα της οδήγησης και επιτρέπει την ενσωμάτωση των τελευταίων συστημάτων ασφαλείας και διασύνδεσης, προκαλώντας παράλληλα την εντυπωσιακή αύξηση του χώρου στον θάλαμο επιβατών.

Στην πορεία αποκάλυψης του εσωτερικού του XC90 θα ακολουθήσουν στοιχεία για τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας και την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του ενώ η αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών -μεταξύ των οποίων οι αναρτήσεις, τα μηχανικά σύνολα και τα συστήματα μετάδοσης- αναμένεται στα μέσα του καλοκαιριού.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024