Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa 2015: Αναγέννηση!

Opel Corsa 2015: Αναγέννηση!

Με νέα, σαφώς ελκυστικότερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότερους κινητήρες βενζίνης επιστρέφει το αναγεννημένο Opel Corsa στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γιάννης Αδάναλης

Μια νέα εμπειρία οδήγησης στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης υπόσχεται το ανανεωμένο Opel Corsa. Το δημοφιλές «μικρό» της Opel, που μετρά πλέον πέντε γενιές και περισσότερα από 30 χρόνια στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου, επιστρέφει με νέα, ακόμη πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Ο πλήρης ανασχεδιασμός των εξωτερικών του επιφανειών, το έχει φέρει πολύ κοντά στα δεδομένα του μικρότερου και σαφώς πιο νεανικού Adam, χωρίς ωστόσο να λείπουν εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν στα δυναμικά χαρακτηριστικά του εξίσου δημοφιλούς Astra.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, το χαμηλότερο κατά 5 χιλιοστά κέντρο βάρους, το ενισχυμένο υποπλαίσιο, η νέα γεωμετρία των αναρτήσεων καθώς και η αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, κάνουν τη διαφορά, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία αποδοτικότερων κινητήρων βενζίνης στην γκάμα του ανανεωμένου Corsa.

O λόγος φυσικά για τα τρυκίλινδρα σύνολα του 1,0 λίτρου, τα οποία με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων και της τεχνολογίας του άμεσου ψεκασμού, αποδίδουν -ανάλογα με την έκδοση- 90 ή 115 ίππους και 170 Nm ροπής.

Πρόκειται για κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU6 και θα συνδυάζονται με σύστημα start&stop και με ένα νέο, μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Εναλλακτικά, πάντως, θα μπορεί κανείς να επιλέξει και ένα αυτόματο κιβώτιο με τον ίδιο αριθμό σχέσεων.

Νέος είναι και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 100 ίππων, ενώ στην γκάμα του ανανεωμένου Corsa διατηρούνται και οι γνώριμοι από το παρελθόν ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,4 λίτρων.

Δύο εκδόσεις ισχύος θα διαθέτει ο κινητήρας diesel των 1,3 λίτρων, αποδίδοντας 75 ή 95 ίππους. Στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα προσφέρεται η ισχυρότερη εκδοχή του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα, η οποία θα εκλύει μόλις 89 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς και το πλήθος των εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Corsa, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να ακολουθήσει τις εξοπλιστικές και όχι μόνο προδιαγραφές της κατηγορίας των μικρομεσαίων hatchbacks.

Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, και αμέσως μετά θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

auto.in.gr

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024