Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mondeo Vignale 2015: Η αστραφτερή πλευρά της ζωής

Ford Mondeo Vignale 2015: Η αστραφτερή πλευρά της ζωής

Ακολουθώντας κατασκευαστικές και εξοπλιστικές πρακτικές που δικαιολογούν και με το παραπάνω τον τίτλο του premium, το Ford Mondeo Vignale αποκαλύπτει την αστραφτερή πλευρά της ζωής.

Περισσότερο χρώμιο, περισσότερο δέρμα, περισσότερη ποιότητα και πολυτέλεια υπόσχεται η κορυφαία έκδοση στη σημερινή γκάμα του Ford Mondeo, η οποία φέρει μια διάσημη, στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ιταλική υπογραφή – αυτή του Alfredo Vignale.

Γεννημένος το 1913, ο Alfredo Vignale εργάστηκε από πολύ νωρίς δίπλα στον Giovani Farina, πριν δημιουργήσει στα προάστια του Τορίνο τη δική του carrozzeria.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αμαξωμάτων αποτέλεσε τη βασική του δραστηριότητα για περισσότερα από 20 χρόνια, πριν οι οικονομικές συνθήκες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και η πλήρης εκβιομηχάνιση της παραγωγικής διαδικασίας τον αναγκάσουν να αποχωριστεί την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε.

Τρεις ημέρες μετά την πώληση της carozzeria στην De Tomaso, o Alfredo Vignale χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους σχεδιαστές αυτοκινήτων.

Ποια μπορεί να είναι η σχέση του Vignale με μία τετράτροχη πρόταση των ημερών μας; Φαινομενικά καμία, ξεδιπλώνοντας βέβαια τις προδιαγραφές του Mondeo, μπορείς να αντιληφθείς τον λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι της Ford επέλεξαν να συνδέσουν τη συγκεκριμένη έκδοση με το όνομα μιας θρυλικής carozzeria.

Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις επιφάνειες του αμαξώματος εκείνες που δηλώνουν την ιδιαιτερότητα του αυτοκινήτου.

Ναι μεν η ανασχεδιασμένη κεντρική εισαγωγή αέρα, η παχύτερη στρώση βαφής και η εκτεταμένη χρήση χρωμίου κάνουν το Mondeo να ξεχωρίζει και μάλιστα από μακριά, ωστόσο, μόνο αν βρεθείς σε μία από τις πέντε θέσεις του θαλάμου επιβατών αποκτάς το δικαίωμα να μιλήσεις για την εμπειρία Vignale που υπόσχεται το δημοφιλές Ford.

Δυόμισι χρόνια απαιτήθηκαν ώστε η Ford να τελειοποιήσει τον σχεδιασμό των καθισμάτων που τοποθετούνται στην έκδοση Vignale, την ίδια στιγμή που η χρήση δέρματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 110% με σκοπό να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή οδηγός και επιβάτες.

Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει και τα υπόλοιπα στοιχεία του εξοπλισμού, συνθέτοντας μια κορυφαίων προδιαγραφών πρόταση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών και την κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα αυτόματης πέδησης με δυνατότητα εντοπισμού πεζών, οι δυναμικοί προβολείς τεχνολογίας LED και το ενεργό σύστημα περιορισμού θορύβων, που για πρώτη φορά ενσωματώνεται στις προδιαγραφές ενός Ford.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, οι κινητήρες βενζίνης και diesel που έχουν επιστρατευθεί ώστε να προσφέρουν στο Mondeo Vignale την απαιτούμενη δυναμική είναι τετρακύλινδροι, χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ενώ ξεχωριστή θέση στην γκάμα του αυτοκινήτου έχει και η υβριδική έκδοση συνδυαστικής απόδοσης 187 ίππων.

Αναλυτικότερα, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης τεχνολογία EcoBoost προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας 204 ή 240 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τους 180 ίππους φτάνει η μέγιστη τιμή της ισχύος του δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα, σε μια έκδοση που συνδυάζει ένα εξατάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης της Ford.

Τέλος, με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων, ο επίσης δίλιτρος TDCi φτάνει τους 210 ίππους και τα 450 Nm ροπής, διαμορφώνοντας την ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη πρόταση στην γκάμα του Mondeo Vignale.

Μια πληροφορία που δεν θα βρει κανείς ανάμεσα στις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου αφορά στη παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της ανάρτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας κύλισης.

Το Mondeo είναι η πρώτη πρόταση της Ford που αποκτά έκδοση Vignale και τα απαιτούμενο περιτύλιγμα πολυτέλειας ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην κατηγορία των premium sedan ή station wagon.

Στις αρχές του 2016 το παράδειγμα του Mondeo πρόκειται να ακολουθήσει το S-MAX, με την Ford να μιλά για την ανάπτυξη μιας νέας μπράντας και όχι για την εξέλιξη μεμονωμένων εκδόσεων.

Σε αυτή τη λογική, η μπλε οβάλ φίρμα δημιουργεί νέα σημεία πώλησης –τα Ford Stores- μέσω των οποίων θα διατίθενται κατά αποκλειστικότητα οι εκδόσεις Vignale καθώς και μια σειρά υπηρεσιών, όπως η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης “Vignale one call service”, με την οποία φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα εμπειρία σε εκείνους που θα επιλέξουν μια έκδοση Vignale.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024