Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mitsubishi L200 2015: Αλλαγή σελίδας

Mitsubishi L200 2015: Αλλαγή σελίδας

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

Χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με εκείνα μιας επιβατικής πρότασης έχει να παρουσιάσει η πέμπτη κατά σειρά γενιά του καταξιωμένου Mitsubishi L200.

Γιάννης Αδάναλης

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την παραγωγή του πρώτου pick-up στην ιστορία της, η Mitsubishi συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που μπορεί να μην ξεχωρίζει για το πολυτελές περιτύλιγμά της, ωστόσο, αποτελεί αποδεδειγμένα μία από τις πλέον προσοδοφόρες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι μέσα στα επόμενα χρόνια στο συγκεκριμένο segment πρόκειται να δραστηριοποιηθούν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Fiat, η Renault και η Mercedes-Benz.

Επιστρέφοντας στο καταξιωμένο Mitsubishi L200, η ουσιαστική αναβάθμιση του πλαισίου, η εξέλιξη ενός νέου κινητήρα diesel καθώς και η ενσωμάτωση προηγμένων εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας, επιτρέπουν στη ιαπωνική φίρμα να μιλά για την αυγή μιας νέας εποχής.

Ο πλήρης ανασχεδιασμός του αμαξώματος αποτελεί το πρώτο δείγμα της προσπάθειας που κατέβαλλε η Mitsubishi ώστε να κόψει κάθε δεσμό με το πρόσφατο παρελθόν.

Οι καμπύλες έχουν αντικατασταθεί από πιο αυστηρές σχεδιαστικές γραμμές με σκοπό το L200 να εξωτερικεύσει στοιχεία του χαρακτήρα του, όπως η ανυπέρβλητη ανθεκτικότητά του.

Πέρα από την υιοθέτηση ενός σκληροτράχηλου προφίλ, ο ανασχεδιασμός του αμαξώματος οδήγησε και στη βελτίωση των αεροδυναμικών επιδόσεων του αυτοκινήτου, καθώς ο περίφημος συντελεστής οπισθέλκουσας περιορίστηκε από το 0,46 στο 0,40 cd.

Περνώντας στον θάλαμο επιβατών του L200, γίνεται από την πρώτη στιγμή αντιληπτό πως η αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής, της ηχομόνωσης και του εξοπλισμού, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνο μιας επιβατικής πρότασης.

Στοιχεία όπως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με έγχρωμη οθόνη αφής, ο διζωνικός κλιματισμός, το cruise control, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί ή ακόμα και οι δερμάτινες επενδύσεις φροντίζουν ώστε να μην αισθανθείς μειονεκτικά ακόμα και σταθείς απέναντι σε ακριβοπληρωμένα SUV.

Με τη σειρά τους, οι επτά αερόσακοι, το σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας εγκατάλειψης λωρίδας και το Trailer Stability Control, ως προέκταση του συστήματος δυναμικής ευστάθειας, συνυπογράφουν την εξοπλιστική πληρότητα που χαρακτηρίζει το νέο L200, χαρίζοντας σε συνδυασμό με το ανθεκτικότερο πλαίσιο, την καλύτερη δυνατή προστασία.

Κρίσιμο στοιχείο, πόσο μάλλον για τις εκδόσεις με διπλή καμπίνα -τις μοναδικές που πρόκειται να διατεθούν στην ελληνική αγορά- αποτελεί και η αύξηση των εσωτερικών διαστάσεων.

Περισσότερος χώρος για τους ώμους και τα κάτω άκρα περιμένει τους επιβάτες που θα βρεθούν στην πίσω σειρά καθισμάτων, την ίδια στιγμή που χώρος φόρτωσης με το μεγαλύτερο βάθος έχει ενισχύσει τις μεταφορικές δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Κοιτώντας πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, η εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής ανθεκτικότητας στο πλαίσιο «σκάλας» όχι μόνο οδήγησε στον θεαματικό περιορισμό του βάρους αλλά και ενίσχυσε τη στρεπτική ακαμψία του ιαπωνικού συνόλου κατά 7%.

Η αναβάθμιση του πλαισίου, που ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων γίνεται άμεσα αντιληπτή, πριν φτάσεις ωστόσο να μιλάς για τις ικανότητες του νέου L200 εντός ή εκτός δρόμου, οφείλεις να αναφερθείς στη συμβολή του νέου κινητήρα diesel των 2,4 λίτρων της ιαπωνικής φίρμας.

Αποδίδοντας ανάλογα με την έκδοση 154 ή 181 ίππους και έως 430 Nm ροπής, το τετραλύλινδρο μοτέρ αποτελεί το μοναδικό της κατηγορίας των pick-up που διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής (MIVEC).

Νέο είναι και το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, σε αντίθεση με την αυτόματη μονάδα των πέντε σχέσεων η οποία προέρχεται από το Pajero, έχοντας παρόλα αυτά δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Μένοντας στο σύστημα μετάδοσης, τον πρώτο λόγο η τετρακίνηση Super Select «καρδιά» της αποτελεί ένα κεντρικό διαφορικό (Torsen) που υπό κανονικές συνθήκες μεταφέρει το 60% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα.

Φυσικά οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού έχουν διατηρηθεί, όπως άλλωστε έχει διατηρηθεί και η δυνατότητα «κλειδώματος» όχι μόνο του κεντρικού αλλά και του πίσω διαφορικού (στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού).

Από τη στιγμή που εξοικειωθείς με τις διαστάσεις του αμαξώματος και το «αργό» -για τα δεδομένα ενός αμιγώς επιβατικού αυτοκινήτου- τιμόνι, μπορείς με σχετική ευκολία να αναγνωρίσεις την πρόοδο που έχει σημειώσει το νέο L200 στην άσφαλτο.

Σχεδόν ασταμάτητο εκτός δρόμου, συνεχίζει να αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία αλλά και μια άκρως ενδιαφέρουσα εναλλακτική απέναντι στα κατ’ εφημισμόν SUV που έχουν κατακλείσει την ευρωπαϊκή αγορά.

Η διάθεση της πέμπτης κατά σειρά γενιάς του Mitsubishi L200 πρόκειται να ξεκινήσει στη χώρα μας τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα οι τιμές των εκδόσεών του.

Το νέοMitsubishi L200με μία ματιά

Διαστάσεις (μέτρα):Μ/Π/Υ: 5,205/ 1,815/ 1,780

Μεταξόνιο(μέτρα):3,000

Κινητήρες(κ.εκ.): 2.442

Iσχύς(Ίπποι/σ.α.λ.):
154/3.500 (Low power), 181/3.500 (High power)

Ροπή(Νm/σ.α.λ.):
380/1.500 (Low power), 430/2.500 (High power)

Βάρος(κιλά):Aπό 1.860

Κατανάλωση (λίτρα καυσίμου/100 χλμ.) :6,4 – 7,3 (Low power), 6,4 – 7,3 (High power)

ΕκπομπήCO2 (γραμμ./χλμ.):169 (Low power), 169 (High power)

Τελικήταχύτητα(χλμ./ώρα):169 (Low power), 179 (High power)

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024